Arama


Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
14 Nisan 2011       Mesaj #6
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Önsöz Örneği 1.
Döküm tekniği milattan önce 1700 yıllarında Çin de Şank sülalesi zamanında döküm haneler kurularak üretim yapılmıştır. Daha sonra Hindistan da tapınaklarda göze çarpar. Avrupayada Karadeniz’in kuzeyinden ulaşmıştır.
Döküm teknikleriyle ilgili bilgileri yayınlayan İstanbul Teknik Üniversitesi’ne ve bu ödevi bana veren hocam Yrd. Doç. Dr. Kamil EREL’e katkılarından dolayı teşekkür ederim.
Bu bilgilerin döküm alanında bilgi sahibi olmak isteyen kişilere Faydalı olacağı inancındayım.

Önsöz Örneği 2.
Bu kitapta,genellikle Vatan,Bayrak ve Millet konuları hakkında şiirler yazılmıştır.Kitaptaki şiirler birçok şairlerden alıntıdır.Bazı şiirlerde vatana duyulan sevgi,bazı şiirlerde ise bayrağa ve millete sesleniş gibi konular içinde yer almıştır.Konuları kısaca özetlemek gerekirse Çanakkale’nin kolayca bizim olmadığı,şehitlerimizin döktüğü kanların ve bu kanlar sonucu oluşan bayrağın bu vatana ait olduğunu ve asla başkalarının eline geçmeyeceğini anlatıyor.
Bu kitapta adı geçen şairlerimize yazdıkları şiirlerde bize geçmişimizi unutturmadıkları için ve o duyguları bize şimdi bile yaşattıkları için teşekkürlerimi sunarım.
Son düzenleyen Safi; 28 Mayıs 2016 21:32