Çorumlu
Çorumlunun biri ailecek Ankara ya taşınmaya karar vermiş. Ankaraya gelmiş işe girmiş, gel zaman git zaman aradan birazcık zaman geçtikten sonra hanımı demiş;
- herif beni biraz gezdir .
Ankara da meşhur gençlik parkına götürmüş. Lunaparkta gezerken döner zincirli salıncagı görünce;
- herif beni şuna bindir demiş.
Adam;
- get kız donunu görürler diyerek kızmış.
Neyse Lunaparktan çıkarak bir çaybahçesine oturarak çay içmeye başlamışlar. Kadın bir ara kaybolmuş, neyse birazdan gelmiş. - Nerdeydin deyince herif..
- ben ona bindim demiş.
Adam kızarak;
- kız ben sana donunu görürler demedimmi diyerek kızmış.
Tabiki kadın rahat bir şekilde;
- yok herif donumu çıkartmıştım demiş.
Yarpak, torpak, körpi
İki kafadar Bayburt’lu İstanbul’da iş aramaktadırlar. Birileri onlara "şu adamda bol iş var ama Bayburt’lulara kesinlikle iş vermez" der. Kafadarlar adam sende, adam bizim Bayburt’lu olduğumuzu nerden anlayabilir ki, biz bi görüşmeye gidek derler. Mülakat safhasına gelmiştirler. İşveren onlara yaprak diyin der. Bunlar Yarpak derler. Toprak diyin der, torpak derler. Köprü diyin der, körpi derler. Velhasıl adam anlamıştır bizim kafadarların Bayburt’lu olduklarını. Sizi işe almıyorum der. Kafadarlar işe alınmamanın hayal kırıklığı içerisinde birbirleri ile olayın yorumunu yaparlar. Kafadar 1: "ola gardaş, ne oldi da bu bizi işe almadi. nasi oldi da anladi Bayburt’li olduğumuzi? der. Kafadar 2: "valla gardaş, yarpah dedi dedük, torpah dedi dedük, zannımca o körpide pohi yedük" der.
Turist
Erzurumlunun biri birgin arabasıyla istanbula gelmiş.istanbul trafiğinde dur kalk yapa yapa arabanın bi tanesine vurmuş.adam arabadan aşşağı inmiş başlamış bağırmaya. erzurumlu korkusundan hiç birşey yapmıyo.en sonunda dayanamıyor iniyo aşşağa ne fenikirsen ne fenikirsen(niye bağırıyorsun) demiş.adam tüh be sabah sabah turiste rasladık deyip gitmiş.