Arama


Teusa - avatarı
Teusa
Ziyaretçi
5 Mayıs 2011       Mesaj #4
Teusa - avatarı
Ziyaretçi
Bilim adamları 1890'larda Nikola Tesla'dan beridir kablosuz olarak elektrik iletmeye çalışıyorlar. Günümüzde bu hedefe ne derece yaklaştık bir bakalım

Teknoloji geliştikçe etrafımızdaki kablo sayısın giderek arttığını fark etmişsinizdir. Bunun yarattığı sıkıntıyı hepimiz mutlaka yaşamışızdır. Birbirine giren kablolar, masaların ve dolapların arkasına tıkılmış ve toz içinde kalmış bir halde dururlar. Birini çekip çıkarmak istediğinizde bunu bir türlü yapamazsınız ve bu durum çok sinir bozucudur.

Bunun farkında olan bilim adamları tüm cihazları kablosuz olarak geliştirmek üzerinde çalışıyorlar. Belki de yaygın olarak ilk kez cep telefonları ile başlayan bu akım, modemler, Bluetooth çevre birimleri ve benzeri birçok ürün ile giderek çoğalıyor. Ancak bizi kablolara mecbur bırakan çok önemli bir etken var, elektrik akımı.

Nikola Tesla'nın izinde
Elektrik olmadan demin saydığımız cihazların çalışmasının hiçbir yolu yok. Pille çalışsalar bile bu pilleri bir şekilde şarj etmek zorundayız. Elektriği kablosuz bir şekilde iletmenin henüz çok verimli bir yolu bulunabilmiş değil. Uzun mesafeler arasında kablosuz olarak elektrik enerjisini iletmenin bir yolu şu an için yok.