Arama


Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
5 Mayıs 2011       Mesaj #56
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Eski insanlar nasıl yaşardı?
Eskiye gözatıldığı zaman eskiden insanlarda evlerde yaşıyordu fakat onların evleri mağaraydı ve eski insanlar doğa yapısı olarak bu evleri hazır olarak bulmuştu. Ayrıca doğa kötü bir mimari olarak değerlendirilir. Çünkü insanlar nasıl yaşayacağını önemsememiştir. Eskiden insanlar mağaranın ne demek olduğunu dahi bilmiyordu ve mağara ile karşılaştıkları zaman sürekli mağara arama arayışlarına girmişlerdi. Çünkü insanlar ozaman sürekli sorun yaşıyorlardı. Mağaralara emekleyerek giriyorlardı, mağarada sürekli duvar çökme sorunu, tavan alçaklığı sorunu yaşıyorlardı. Bu yüzden sürekli kalabilecek farklı yerler arıyorlardı.

Ayrıca eskiden insanlar mağarayı evi olarak benimsediğinden, mağarayı yaşanılabilecek bir ev haline getirirdi. Mesela çocuklara yerde yatmamaları için değişik aletleri kullanarak yatak hazırlar, taş ve ağaç mızraklarını kullanarak bulundukları mağarayı özenle güzelleştirmeye çalışırlardı.

Zaman biraz ilerledikten sonra insanlar mağara yerine kendi evlerini yapmaya başladı. Ev yapmaya başladıklarında ise tek aradıkları şey duvardı. İnsanlar eskiden kayaların arasında geniş çukur bulunan kısımların üstüne çalılardan çatı yaparak yaşamaya başlamışlardı.
Bu şekilde ev yapımı Fransa’da bulunmuştur ve çoğu insan bu eve “Şeytan Ocağı” ismini vermiştir. Çünkü insanlar burada sadece şeytanın ısınabileceğini dile getirmişlerdi.
İnsanlar eğer Atalarının tarihini çok daha iyi bilselerde buranın Şeytan tarafından değil insan eliyle yapıldığını bilebilirlerdi.

Eski insanların yaşamı böylece ilerlemeye başlamış ve günümüze kadar gelmişiz. Aslında şuan günümüzde bir çok buluşlar yapılmaktadır fakat bu buluşların %99′u insanlar işine yaramamaktadır. Fakat insanların eskiden buldukları şuan günümüzde işimize yaramaktadır.
İnsanlar ilk ateşi bulmuşlar ve ateşi bulunca ışık ve ısınma aracı olarak kullanmaya başlamışlar.
Zaman ilerledikçe kendilerine ok ve daha gelişmiş mızraklar yaparak avcılığı geliştirmişler. Daha sonra buldukları bitkiler ile tarımı geliştirmişler.