Arama


Efulim - avatarı
Efulim
VIP VIP Üye
8 Mayıs 2011       Mesaj #4
Efulim - avatarı
VIP VIP Üye
Alıntı
Misafir adlı kullanıcıdan alıntı

peygamberimizin sahabeleri ile aralarında geçen tatlı anı

Hoşgörü İle ilgili Anısı :

Peygamber Efendimiz (S.A.V.) ve arkadsları camii önünde Oturuyorlarmıs Bir Musevii Naası görünmüş Peygamber Efendimiz (S.A.V.) ayağa kalkmıs arkadasları ''Ya Muhammed O bir Musevi '' demisler.Peygamber Efendimiz (S.A.V.) Şöyle Buyurmus ''İnsan Degil mi ? ''

Eğitim Ve Öğrenimle İlgili Anısı :

Peygamber Efendimiz (S.A.V.) Savaşta Tutsak aldıkları Kafirlere ''Sizi Serbest Bırakırız Ancak 10 Müslümana okuma yazma Öğretmek Şartıyla ''

Yalancılık Ve Aldatanlara Karşı Anısı :

Peygamber Efendimiz (S.A.V.) Pazarda dolaşmaya cıkmıs Çuvalla piriç satan birini görmüs pirince elini daldırdığında Altının Nemli olduğunu görmüş ve adama ''Altadan Bizden Değildir'' die buyurmus.



Hz. Ayşe ile evli olduğu zamandır. Yaşlı bir kadın evlerini ziyaret eder. Hz. Muhammed onu tanımıştır. Fakat yine de ismini sorar. Kadın
- Cessame (Çirkin şey), diye cevap verir. Hz. Muhammed@düzeltir:
- Hayır! Sen Cessame değil, Hassane'sin! (Güzel şey)
Bunun dışında da, yaşlı kadına yaptığı iltifatların çokluğu Hz. Ayşe'nin dikkatini çeker ve kadın gittikten sonra sormaktan kendini alamaz.
- Ey Allah'ın Elçisi! Bu kadına ne çok iltifat ettiniz?
Hz. Muhammed cevap verir:
- Bu kadıncağız Hatice'nin arkadaşıydı, onunla evli olduğumuz yıllarda bizi sık sık ziyaret ederdi.


Peygamberimiz bir gün ashabına oruç tutmalarını emrederek:
- Ben izin vermeden kimse orucunu açmasın, buyurur.
Herkes orucunu tutar. Akşam olunca, teker teker müracaat edenlere, iftar müsaadesi verir. Bu arada bir adam gelerek:

- Ya Resulullah! İki genç kız oruç tuttu ve yoruldular. Zat-i alinze gelmeğe utanıyorlar. Müsaade buyurursanız iftar etsinler, dedi. Resul-i Ekrem (s.a.v.) müsaade etmedi. Adam iki defa daha geldi. Sonunda Resulullah (s.av.)

- Onlar oruç tutmadılar. Bütün gün insanların etini yiyenler(dedikodu), nasıl oruçlu olurlar? Git onlara söyle: Oruç tuttularsa, istifra etsinler bakalım, buyurdu.
Adamcağız gitti, gerekeni söyledi. Onlar da denileni yaptı ve kan parçaları kustular. Adam Resülullah Efendimize dönerek vaziyeti bildirdi. Bunu üzerine Peygamberimiz (s.a.v.):
- Nefsim kudretinde olan Allah’a yemin ederim ki; eğer kusmayıp bu kan parçaları midelerinde kalsaydı, onları cehennem ateşi yerdi.
Sen sadece aynasin...