Arama


Gece Prensesi - avatarı
Gece Prensesi
Ziyaretçi
8 Mayıs 2011       Mesaj #8
Gece Prensesi - avatarı
Ziyaretçi

BİR GEZGİNİN EFSANE KİTABININ ÖNSÖZÜ


Önsöz
Bu kitap sizi bir an için kendi hikayenizden çıkıp, başka bir hikayeye geçmeye davet ediyor. Bunun için de kendimize hayal gücümüzü eşlik ettirmemiz gerekir; Hayal gücü hepimizin sahip olduğu bir yetenektir ve o da bu hikayeyi bitirmek için herkese söz hakkı sağlayacaktır. Efsaneler birçok zaman özel mesajlar içerirler. Bu mesajlar insanoğlunun var oluşunun derinliklerine değen, açıklamaları zor olan olaylara daha geniş bir açıdan bakmamızı sağlarlar.

Çok küçük yaştan beri hayata bakış tarzımı genişletmeye çalıştım ve dünyamızda yaşayan değişik hayat felsefelerine karşı yoğun bir ilgi duydum. Bu dünyayı keşfetmek ve insanoğlunu esinlendirenin ne olduğunu aramak bu yüzden en büyük tutkum oldu. Yeni kültürlerin ve onlara özgün hayat tarzlarının keşfi beni inanılmaz bir şekilde teşvik ediyordu. Karşılaştığım insanların anlattıklarının anlamlarını ve yaptıklarının nedenlerini kavramaya çalışıyordum. Kendimi onların kültür ortamına tamamıyla bıraktığım için, bana açıklananları anlayabilmek için düşüncelerimi tekrar bir düzene koymak zorunda kalıyordum.

Böylece, önemli bağlantıların farkına varmayı ve özellikle karşılaştığım insanların sözlerine ve eylemlerine sebep olan ve değişik şekiller alan hislerine karşı ilgi duymayı gittikçe daha iyi bir şekilde öğreniyordum. Yavaş yavaş gizemli bir âlem olan duygu dünyasına giriyordum. Duyguların nasıl oluştuklarını, nasıl hayatta kaldıklarını ve özellikle herkesin kendi duygularına karşı nasıl bir ilişkide olduklarını anlamayı öğreniyordum.

Bu gizemli dünyayı tanıdıkça, güdülerin, korkuların ve sevinçlerin neden ve nasıl oluştukları hakkında gittikçe bilinçleniyordum. Bu kavrama yetisi yaşamın en geniş anlamdaki çeşitliliğini anlamam için bana yardımcı oluyordu. Öğretilmiş davranış modellerinin değişik biçimleriyle ve özellikle bana zamanında öğretilmiş olanlarıyla tanışıyordum. O andan itibaren insanoğlunun gerçeği bir düzene koymaya çalıştığı zaman ne kadar da becerikli olabileceğini gittikçe daha iyi görmeye başlıyordum.

Bana aktarılan bilgi hazinesini doğru şekilde yorumlayabilmek için, sürekli olarak içimdeki kılavuza danışabiliyordum. Bu kılavuz hayatın ne kadar olağanüstü bir şey olduğunu tekrar tekrar gösterdiği için, bana doğru düşünme ve güvenme yetisi veriyordu. Bu içimdeki kılavuz aslında bendeki içgüdüydü. Bu ise hepimizde var olan ve bize yaşadığımız olaylarla ilgili işaretleri anlamayı öğreten bir güçtür. Bu güç bizi gerçek duygularımıza kulak vermeye teşvik ediyor ve bizi yaşantımızın esas amacına gittikçe yaklaştırıyor.

O andan itibaren olayların hiçbir zaman tesadüfen oluşmadığını keşfettim. Her olayın daha derin bir sebebi vardı ve daima belli bir döngü içinde oluşuyordu. Böylece evrende hakim olan olağanüstü düzen hakkında gittikçe daha bilinçli oldum. Yaşamın derin manasını aradıkça, hepimizin müthiş bir hediyeye sahip olduğumuzu anladım. Ta derinlerimizde sakladığımız yaşamımızın esas sebebini arama arzusu.

İşte bu yoğun arzu beni bu kitabı yazmaya yönlendirdi. Bu kitap eski bilgelikler ile sonradan karşılaştığım birçok kültürlerden derlediğim anıların bir karışımından oluşmaktadır. Kitabın özüne girdikçe, hikaye, bizim çevremizle ne kadar uyum içinde yaşayabileceğimizi ve var olmamızın sebebinin ne olduğunu kavramamıza yardımcı olabilen bir araç oldu.

Bu öyküyü sizinle paylaşabildiğim için seviniyorum ve her birinizi var olmamızın mucizesi konusunda daha bilinçli kılabilmiş olmayı ümit ediyorum.
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Son düzenleyen Safi; 28 Mayıs 2016 21:29