Arama

Ter ve Terleme - Tek Mesaj #7

pesimist - avatarı
pesimist
Ziyaretçi
9 Mayıs 2011       Mesaj #7
pesimist - avatarı
Ziyaretçi
Koltuk altı terlemesi

Aşırı derecede terleme sorunu sizi, hem fiziksel hem de psikolojik açıdan rahatsız eder. Çünkü aşırı terleme sonucu elbiselerde meydana gelen ıslak görüntü, istemsiz ve rahatsız edici ter kokusu sizi toplum içersinde huzursuz etmeye yeter. Bu sebeple aşırı terleme sorunu yaşayanlar sürekli sabit renkli kıyafetleri seçmek zorunda kalır. Siyah ya da beyaz gibi ter izini belli etmeyen kıyafetler tercih etmek durumunda kalırlar. Bunun yanında aşırı terleyen kişilerin elbiseleri sık sık ıslandığı için daha çabuk deforme olur ve eskir. Özellikle yaz aylar aşırı terleyen kişiler için tam bir kâbusa dönüşür. Kişi özelikle sırt bölgesinde, koltuk altı bölgesinde meydana gelen aşırı terleme ile elbiselerinde ıslak görüntüden utanç duyar ve rahatsız olur.

Özellikle koltuk altı terlemesi kadın erkek birçok kişinin, gerek sosyal hayatını, gerek iş hayatını son derece olumsuz etkilemektedir. Kişi koltuk altı bölgesinde aşırı terlemeye bağlı büyük bir ıslak görüntüyü saklamak için kollarını kaldırmaktan, rahat hareket emekten sakınır hale gelir. Buda kişi üzerinde son derece huzursuzluk yaratır.

Özellikle koltuk altı terlemesi kişiyi hem görüntü açıdan hem de koltuk altında bulunabilecek bakterilerden kaynaklanan kötü koku açısından oldukça rahatsız edici bir hal alır. Koltuk altı terlemesinin yarattığı kötü görüntü ve kötü kokuyu yok etmek için öncelikle koltuk altı bakteri oluşumu engellemelisiniz. Buda koltuk altı bölgesinde gerekli hijeni sağlamakla olacaktır. Epilasyon günlerini kaçırmamak koltuk altı terlemesi sonucu ortaya çıkacak kötü kokuyu engelleyecektir. Asla koltuk altı bölgesine parfüm sıkılmamalıdır. Zira koltuk altı terlemesi ile parfüm karıştığı an ortaya daha kötü bir koku çıkar. Buda son derece rahatsız edici bir durumdur.

Koltuk altı terlemesi sonucu oluşan kötü kokuyu önlemek için yapılabilecekler:

Koltuk altı terlemesini engelleyemiyorsanız (ki birazdan koltuk altı terlemesini durduracak yöntemlerden söz edeceğiz) en azından terlemediğiniz zaman kötü bir ter kokusu olmasını engelleyebilirsiniz.

Ter kokusunu engellemek için size

1) Doğal yöntemlerle ter koksunu engelleme

2) Kremlerle ter kokusunu engelleme

Birincisi doğal yöntemlerle ter kokusuna çözüm bulmak istiyorsanız, yapacağınız çok kolay bir işlem var. Sabah uyandığınız zaman duş alıp veya koltuk altı bölgesini yıkayıp nemli koltuk altınıza, sadece bir kaşık karbonat sürerek ovmanız sizi bütün gün ne kadar terlerseniz terleyin ter kokusundan kurtaracaktır. Yani ter kokusundan kurtulmak için yapacağınız şey çok basit. Her iki koltuk altınızı yıkıyorsunuz ve nemli iken bir çay kaşığı bir koltuk altına, bir çay kaşığı diğer koltuk altına sürüyorsunuz ve ovuyorsunuz. Böylece bütün gün terleseniz bile asla ter kokusu olmayacak. Ter koksunuz önlemek için son derece ekonomik ve bitkisel bir çözüm arıyorsanız, bunu kesinlikle denemelisiniz.