Üye Ol
Giriş
Hoş geldiniz
Misafir
Son ziyaretiniz:
18:22, 1 Dakika Önce
MsXLabs Üye Girişi
Beni hatırla
Şifremi unuttum?
Giriş Yap
Ana Sayfa
Forumlar
Soru-Cevap
Tüm Sorular
Cevaplanmışlar
Yeni Soru Sor
Günlükler
Son Mesajlar
Kısayollar
Üye Listesi
Üye Arama
Üye Albümleri
Bugünün Mesajları
Forum BB Kodları
Your browser can not hear *giggles*...
Your browser can not hear *giggles*...
Sayfaya Git...
Pazar, 21 Aralık 2025 - 18:23
Arama
MaviKaranlık Forum
Deve Tabanı ve Sağlık için Faydaları
-
Tek Mesaj #3
_Yağmur_
VIP
VIP Üye
10 Mayıs 2011
Mesaj
#3
VIP
VIP Üye
Öksürük Otu ve Faydaları
Diğer İsimleri:
Tussilago farfara, Coltsfoot, Tussilage pas-d’ane
Öksürük Otu
:
Bileşikgiller familyasından; yurdumuzda gevşek topraklı ve nemli sırtlarda yetişen çok yıllık otsu bir bitkidir. Yaprakları dairemsi-köşeli, etlice ve alt yüzü sık tüylü, beyaz görünüştedir. Yapraklarında müsilaj, acı bir glikozit, tanen, inülin, şekerler ve fitosterol vardır. Çiçeklerinde de aynı maddeler ve bunlara ilave olarak da uçucu bir yağ vardır. Ev ilaçlarında yaprakları ve çiçekleri kullanılır.
Yetiştirildiği Yerler:
Avrupa, Türkiye, Kafkaslar, Türkistan, Ukrayna ve Rusya da yetişir, kuzey Amerika ve Avustralya da yabani olarak yetişmektedir.
Toplanması-Saklanması:
Çiçekleri tam açmadan önce toplanıp gölgede kurutulur. Yaprakları ilkbahar sonu ile yaz başında toplanıp kıyılır ve kurutulur.
Öksürük Otunun Faydaları
Bronşları açar.
Balgam söker.
Öksürüğü keser.
Göğsü yumuşatır.
Nezle ve gribe karşı etkili olur.
Kronik ve akut bronşite karşı etkilidir.
Diğer solunum yolu hastalıklarında da yumuşatıcı olarak faydası görülür.
Öksürükotu kaynama suyuyla yapılan kompresler, yılancık çıbanlarında kullanılır.
Öksürük Otu Nasıl Kullanılır?
1-2 tatlı kaşığı kuru yaprak-çiçek karışımı üzerine 1 bardak kaynar su dökülür. 10 dakika süreyle demlendirmeden sonra hazırlanan çay, günde üç kez, sıcak olarak birer bardak içilir.
Öksürük Çayı:
Eğer balgam söktürücü bir öksürük çayı hazırlamak istiyorsanız, öksürükotu yapraklarını ve çiçeklerini, sığırkuyruğu çiçekleri, ve dar yapraklı sinirli ot yaprakları ile, ince kıyılmış olarak, eşit oranda harmanlayınız. Bu karışımdan 1 tatlı kaşığı dolusu bitki, orta boy bir su bardağı dolusu kaynar suyla haşlanır ve 4-5 dakika demlendikten sonra süzülür. Bu çaydan günde 3 bardak, balla tatlandırılarak, sıcak sıcak ve yudumlanarak içilir.
Lapa Kompresi:
Taze yapraklar, iyice kaynadıktan sonra merdane ile ezilir ve hasta bölgeye uygulanır. Sıcak kalması için, kompresin üstü iyice örtülmelidir.
kaynak
BEĞEN
Paylaş
Paylaş
"İnşallah"derse Yakaran..."İnşa" eder YARADAN.
Cevapla
Kapat
Saat: 18:23
Hoş Geldiniz Ziyaretçi
Ücretsiz
üye olarak sohbete ve
forumlarımıza katılabilirsiniz.
Üye olmak için lütfen
tıklayınız
.
Son Mesajlar
Yenile
Yükleniyor...