Arama

Epilepsi (Sara) - Tek Mesaj #4

Mystic@L - avatarı
Mystic@L
Ziyaretçi
10 Eylül 2006       Mesaj #4
Mystic@L - avatarı
Ziyaretçi
Manisalı Meduna sara hastası mı?
Dün ki GS-V.Manisa maçında kalp krizi geçiren Meduna'nın sara hastası olduğu idda edildi.




Sara olduğunu saklamış

Vestel Manisa-Galatasaray maçında herkesin yüreğini ağzına getiren Meduna’nın, epilepsi (sara) nöbeti geçirdiği ortaya çıktı. Karşılaşmanın 80. dakikasında sarı kırmızılı futbolcular penaltı atmaya hazırlanırken, siyah beyazlı ekibin Çek oyuncusu Meduna bir anda yere yığılıp kaldı.

Dili boğazına kaçtı
Titreme nöbeti geçiren Meduna’nın nefes alamadığını farkeden Galatasaray kalecisi Mondragon, koşarak Çek futbolcunun yanına gitti. Mondragon’un acil yardım çağrısının ardından her iki takımın sağlık ekipleri koşa koşa sahaya girdi. Vestel Manisaspor Kulübü Doktoru Levent Günerli, dili boğazına kaçan Meduna’nın dilini hemen çekip, futbolcuyu ölümden döndürdü. Bu sırada olayı gören herkes şoke olurken, Hasan Şaş, Hakan Şükür ve Holosko’nun göz yaşı döktüğü görüldü.

Derhal sedyeye konulan Çek futbolcu, saha içine giren ambulansla hastaneye kaldırıldı. Sahadaki şaşkınlık hali Meduna’nın hastaneye götürülmesinden sonra da bitmedi. Vestel Manisasporlu futbolcuların büyük bölümü çöküp kalırken, tribündeki taraftarlar "Meduna, Meduna" diye tezahürat yaptı.

Herkes şoke oldu
Futbolcuların panik halini gören Cem Papila, oyunu başlatmak için hastaneden gelecek haberi bekledi. Daha sonra hastaneden Meduna’nın hafif kalp spazmı geçirdiği bilgisi geldi ve bu haber stat hoparlöründen anons edildi. Futbolcular ve taraftarlar bu sevindirici haberle biraz olsun rahatlarken, maç 8 dakikalık bir duraklamanın ardından yeniden başladı.
Hastanede yapılan detaylı kontroller sonucunda Meduna’nın kalp spazmı değil, sara nöbeti geçirdiği anlaşıldı. Çek futbolcunun, sara hastası olduğunu bir yıldır formasını giydiği Vestel Manisaspor’un yöneticilerinden gizlediği ve ilk kez dün kriz geçirmesi nedeniyle gerçeğin ortaya çıktığı bildirildi. Konuyla ilgili görüşlerine başvurduğumuz İstanbul Memorial Hastanesi Spor Hekimliği Uzmanı Dr. Murat Beyaz, sıcak hava, aşırı yorgunluk ve stresin sara nöbetini tetiklediğini söyledi.