Arama


Avatarı yok
nötrino
Yasaklı
15 Mayıs 2011       Mesaj #3
Avatarı yok
Yasaklı
Farklı Bir Yorumla ''Philadelphia Deneyi''

Zaman yolculuklarında anahtar olarak kullanılan kelime ışık hızı. Teoride bir obje ışık hızından hızlı gidebiliyorsa o zaman ''zamanda yolculuk'' edebiliyor. Fakat burada da bazı problemler var. Sözgelimi eğer biz zaman içinde yolculuk edersek tahmin etmeye çalışalım, başımıza neler gelebilir? Eğer herhangi biri zaman içinde geri döner ve kendi büyük annesini doğum anında öldürürse teoriye göre zaman yolcusu bu yüzden asla doğmayacak dolayısıyla bu yolculuk asla ilk merkezinde gerçekleştirilmeyecek. Bu bir paradoks olarak devam ediyor.

Zaman ya da mekan yolculukları ile ilgili bilinen en yaygın delil Philadelphia Deneyi oldu ve resmi bir sır olarak saklandı. Bu deney için II. Dünya savaşı sırasında Amerika Askeri Servisi, dünyanın en büyük fizikçilerini bir araya topladı. Gökkuşağı Projesi adı verilen araştırma II. Dünya Savaşı boyunca hem Philadelphia Deniz Üssünde hem de denizde bir eskort destroyer gemisi üzerinde yapılan bir deney olarak ortaya çıktı. Deneyin amacı düşman radarlarında tesbit edilemeyen bir gemi yapmaktı. İddiaya göre Philadelphia Deneyi 1943 Haziranında USS Eldridge 'de tonlarca deneysel elektronik donanımla donatılmasıyla başladı. Herşey planlandığı gibi gitmişti ve 15 dakika Sonra adamlara jeneratörlerin kapatılması söylendi. Ve Eldridge, sis kaybolduktan sonra maddesel olarak çözülmeye başladı; fakat bir şeylerin yanlış gittigi ortadaydı. 28 Ekim 1943’ te saat 17:15 Eldridge üzerinde son testler yapıldı. Elektromanyetik Alan Jeneratörler tekrar çalıştırıldı ve Eldridge neredeyse görünmez oldu. Sadece dış hatları suda görünebiliyordu. Herşey ilk birkaç saniyede iyi gidiyordu.

Daha sonra gözleri kör eden mavi bir ışık haznesi içerisinde gemi tamamen kayboldu. Birkaç saniye içerisinde gemi tamamen millerce ötede Virginia Norfolk’ ta tekrar ortaya çıktı. Bu sefer tayfaların çogu şiddetli bir şekilde hastaydı. Bazı tayfalar geri gelmemek üzere kaybolmuş, bazıları çıldırmıştı. Hepsinden tuhaf olanı 5 kişi geminin yarısındaki metal içerisinde erimişlerdi. Söylentilere göre sadece geminin görünmezligini saglamak isterken, maddesini çözmüşler ve onu başka bir yere taşımışlardı. Yine iddialara göre gemi birkaç saniyeliğine değil dört saatligine gözden kaybolmuştu ve gemi bir teoriye göre zaman içinde, bir başka teoriye göre mekan içinde yolculuk etti. Nitekim deneyin ardından gemiyi Norfolk Virginia’ da görenler çıktı.

Genel kanaat zaman yolculuğunun imkansız olduğu yönünde. Bilim dünyasında yaygın olan görüşe göre zaman yolculuğu mümkün değil. Bununla birlikte genel kanı her zaman iyi bir rehber olmayabilir. Bundan yıllarca önce genel kanı insanın asla uçamayacağı yönündeydi; fakat şimdi insanlar uçabiliyor..


Kaynak:Zamandayolculuk
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.