Arama


KisukE UraharA - avatarı
KisukE UraharA
VIP !..............!
17 Mayıs 2011       Mesaj #6
KisukE UraharA - avatarı
VIP !..............!
Avrupa'da yaşayan Türklere teşekkür
nigareldar
Avrupa'da yaşayan Türklere teşekkür;
Eurovision birincileri Eldar ve Nigar, Bakü'de sevinç gösterileriyle karşılandı. Azeriler Avrupa'da yaşayan Türklere destek için teşekkür etti.
Almanya'nın Düsseldorf kentinde düzenlenen 56'ncı Eurovision Şarkı Yarışması'nda birinci olan Eldar ve Nigar ikilisi Azerbaycan'a döndü. Eurovision birincisi sanatçıların geleceğini öğrenen binlerce Azeri, erken saatlerde Haydar Aliyev Havaalanı'na gelerek sevgi gösterisinde bulundu. Eldar ve Nigar ikilisini görmek için gelenlerin ellerinde Türkiye ve Azerbaycan bayrakları taşıdıkları görüldü. İkiliyi karşılamaya gelenlerin arasında Azerbaycan'da öğrenim gören Türk öğrencilerin olduğu dikkat çekti. Türk öğrenciler de yaptıkları açıklamada, Azerbaycan ve Türkiye'yi ayrı görmediklerini ifade ederek, Azerbaycan'ın elde ettiği başarıdan dolayı mutlu olduklarını söyledi.

Azerbaycan'ın 2009'da Eurovision Şarkı Şarışması'nda temsil eden Aysel Teymurzade de basın mensuplarına yaptığı açıklamada Azerbaycan'ın birinci olmasından dolayı mutlu olduğunu ifade ederek "Artık biz galip geldik" dedi. Eldar ve Nigar ikilisini desteklemek için Almanya'nın Düsseldorf kentine giden bir Azeri aile ise Eurovision finalinin çok güzel geçtiğini belirterek, Avrupa'da yaşayan Türklere kendilerine destek verdikleri için teşekkür etti. Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Eurovision birincisi, Eldar ve Nigar ikilisini dün makamında kabul ederek kutladı. Türkiye'nin Bakü büyükelçisi Hulusi Kılıç da kutlama mesajı yayımladı.
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 2 üye beğendi.
Gerçekçi ol imkansızı iste...