Arama

Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
11 Eylül 2006       Mesaj #798
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
engincincan adlı kullanıcıdan alıntı

bilgisayarımdaki dosyalara tıkladığımda aç komutunda değilde ara komutunda calısıyor. aç komutuna nasıl geri dönebilirim ..klasör seceneklerinde ayarlara baktım ama bir türlü aç komutuna giremiyorum yardımcı olursanız sevinirim..

Alıntı
civilengineer adlı kullanıcıdan alıntı

İşletim sistemi windows xp professional. Internet explorer kullanıyorum...

Oncelikle sorunun nedenini belirtmek istiyorum.Sadece rapidshare degil, bircok site ile sorun yasiyor olmalisiniz.Bunun nedeni ise; kayit defteri anahtarlarindan biri veya daha fazlasinda varsayilan deger ayarinin yanlis komutu gosteriyor olmasidir.

Sorunu cozmek icin; once calisan tum programlari kapatin ve su adimlarini uygulayin;

1. Baslat ve daha sonra Calistir'i tiklayin
2. Cikan bolume regsvr32 urlmon.dll yazip Tamam tusuna basiyoruz
3.
"urlmon.dll dosyasında DllRegisterServer başarılı oldu" iletisini aldığınızda,
Tamam'ı tıklayin

Bilgisayar yeniden baslatildiktan sonra, sorun cozulmus olacaktir.Rapidshare'daki linklere girmeye calisarak sorunun devam edip etmedigini test edebilirsiniz.

Eger bu sekilde sorun cozulmezse, ayni yontemi asagidaki dosyalar icin de uygulamaniz gerekecek.Yani yine baslat ve calistir'i tiklayarak cikan bolume
regsvr32 urlmon.dll komutu yerine regsvr32 (asagidaki dosya adi) yazarak, bu islemi her bir dosya icin ayri ayri uygulamaniz gerekecek.
  • Shdocvw.dll
  • Actxprxy.dll
  • Oleaut32.dll
  • Mshtml.dll
  • Browseui.dll
  • Shell32.dll
Bilgisayar yeniden baslatildiginda, degisiklikler etkin olacak ve rapidshare ile olan link sorununuz ortadan kalkacaktir.