Arama

Medya Haber - Tek Mesaj #1620

RuffRyders - avatarı
RuffRyders
Kayıtlı Üye
20 Mayıs 2011       Mesaj #1620
RuffRyders - avatarı
Kayıtlı Üye
Kütahya'da 5.9 şiddetinde deprem
Merkez üssü Kütahya-Simav olan ve pekçok ilde hissedilen deprem büyük bir yıkıma neden olmazken, ilk belirlemelere göre 3 kişi hayatını kaybetti.

110519simavhaberv2
Kütahya'da saat 23.15'te 5.9 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.

Kandilli Rasathanesi'nin merkez üssünü Simav olarak duyurduğu deprem İstanbul, Ankara, Çanakkale, Bursa, Balıkesir, Yalova, Afyonkarahisar, Eskişehir, Uşak, İzmir, Manisa ve Edirne'de de hissedildi.

Ardından 50'ye yakın artçı sarsıntı hissedilen depremde şu ana dek 3 kişinin öldüğü haberi geldi. İlk bilgilere göre deprem sonrası yaşanan paniğin yol açtığı belirtilen ölümler Simav, Hisarcık ve Bursa İnegöl'de oldu.

İnegöl'de 75 yaşında bir kadın panik nedeniyle kalp krizi sonucu ölürken, depremin merkes üssü Simav ve Kütahya'nın bir diğer ilçesi Hisarcık'ta da birer ölüm yaşandı.

50'ye yakın yaralı olduğu belirtilen Simav'da, Devlet Hastanesi Başhekimi Naci Çağlar, yoğun bakımdaki 3 hastayı Uşak'a sevk ettiklerini diğer yatan hastaların da taburcu olduğunu ifade etti.

BAZI BİNALARDA HASAR VAR
Deprem nedeniyle Simav ilçe merkezindeki binaların camlarının kırıldığı, bazı evlerin duvarlarında hasar oluştuğu, ilçedeki iki caminin minaresinin yıkıldığı öğrenildi.

Depremin ardından Simav'da elektrikler kesilirken, panik içinde evlerinden dışarı çıkan vatandaşlar, belediye araçlarıyla Simav Spor Salonu ve futbol sahasında toplanıyor. Bazı vatandaşlar da Hükümet Konağı önünde bekliyor.

"KÜTAHYA MERKEZDE SIKINTI YOK"
Kütahya Valisi Kenan Çiftçi NTV’ye anlattı:

"Deprem olur olmaz ilin tamamını dolaştık ve şunu söyleyebilirim ki Kütahya merkezde bir sıkıntı yok, panik var tabi. Asıl merkez Simav ve şu anda oraya gidiyorum. Bir evin yan yattığı bilgisi gelirken, panikleyen bir vatandaş da hayatını kaybetmiş. Bazı binalarda hasar olduğu bilgisi de geliyor. Ben de deprem anında odamda ve ayaktaydım, binam yeniydi ve çok şliddetli şekilde hissettim.”

ARTÇILAR
Deprem sonrası 50'yi aşan artçının yaşandığı Simav'da telefonlar çalışmazken, elektrikler de kesik durumda.

Konuyla ilgili konuşabn Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Ulusal Deprem İzleme Merkezi (UDİM) Müdür Yardımcısı Kıvanç Kekovalı da, "Bu büyüklükteki bir depremin ardından artçıların olması son derece normal. Artçı depremler bir süre kendisini hissettirecektir. Çünkü 5.9 ciddi bir büyüklük. Gelişmeleri takip ediyoruz. Vatandaşlarımız artçı depremlere hazırlıklı olmalılar'' diye konuştu.

YARDIMLAR
Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı, Afyon, Bursa, İstanbul ve İzmir'den arama kurtarma ekiplerini deprem üssü olan Kütahya'nın Simav ilçesine gönderdi.

Türk Kızılayı, Afet Yönetimi Müdürlüğü yetkilileri, bölgeye en kısa zamanda ekipler gönderileceğini açıklarken, AKUT Genel Sekreteri Saydun Gökşin de, Eskişehir'deki ekiplerinin Simav'a gittiğini söyledi.

BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 2 üye beğendi.