Arama


toyiki - avatarı
toyiki
Ziyaretçi
25 Mayıs 2011       Mesaj #8
toyiki - avatarı
Ziyaretçi

KORKU:

Ad:  fob7.jpg
Gösterim: 8206
Boyut:  33.6 KB

Korku bizim sürekli eşlikçimiz, her gün karşılaştığımız güçlü rakibimiz ve en büyük mücadelemizdir.

Korku olumsuz ve yargıya dayalı düşüncelerimizi ve olayları kontrol etme ihtiyacımızı körükler. Korku suçluluk, utanç ve öfkenin temelini oluşturur. Yaşadığımız her zorlu duygu bir tür tehdidi, özsaygımıza ya da gerek kişisel gerek profesyonel bir ilişkinin dengesine, hatta yaşama hakkımıza yönelik bir tehdidi temsil eder. Tehdit korkuya çevrilir. Seçtiğiniz herhangi bir zorlu duyguyla başlayın, asansöre binin, bodrum kat düğmesine basın; işte, orada suçluluk, utanç ve öfkenin altında, orada olumsuzluk ve yargıların altında, onu bulacaksınız: korku.

Korku, her biri çeşitli düzeylere ve ince farklara sahip olan endişe, kaygı ve sinirlilik gibi görünüşte daha yumuşak duyguların içinde gizlenir. Endişenin sebepleri işte bir sunum yapmak ile dünyadaki terörizm arasında değişiklik gösterebilir. Ayakkabılarımızın kıyafetimize uymamasından da kaygılanabiliriz, dünyadaki açlık gibi daha büyük sorunlardan da. Bir resitaldeki performansımız yüzünden biraz kaygılı olabiliriz ya da bir HIV testinin sonuçlarından ciddi bir endişe duyabiliriz.
eğer korku olmasza hem yüce Allah'tan korkmayıp günah işleriz hem de hayatımız çok zevksiz geçer.

Korku ve Korkuları Yenebilmek


Büyük bir ihtimalle korkularınızı nasıl yeneceğinizi bilmiyorsunuz. Hatta hiç düşünmediniz bile! Öyleyse bu tam size göre bir yazı. Korkunun ne olduğunu ve korkularımızdan kurtulmak için ne yapmamız gerekenleri öğrenmeye çalışacağız.
Sizce nedir korku? Bir şeyin sizi alıp başka yerlere kaçırıp işkence etmesi mi? Bence bir bakıma öyledir. Korku adeta işkence gibidir. Beyninizi başka bir yere götürüp içine kötü düşünceler tıkıştırıp size geri verilmesi gibidir. Öyleyse korkunun ne olduğu hakkındaki ilk tanımımız tamamlandı.
Korku aynı zamanda bir hastalık gibidir değil mi? Örneğin ölüm korkusu gibi. Mantıksız bir kötü düşünce topluluğunun kafamıza yerleşmesidir. Neden korkarız bu ölümden? İnsanlar ölmek için doğar. Hayatımızda iyi şeyler yapmışsak korkmaya gerek yoktur.
Ama korku bir ihtiyaçtır aynı zamanda. Eğer korku duyumuz olmasaydı insanlığımız tamamlanmış olur muydu? Hayvanlarda bile olan duygu bizde olmasa biz nasıl diğer varlıklardan üstün olurduk ki? Korkunun bir hastalık olduğuna değindik ancak korku bazı durumlarda bize yararlıdır da. Ancak korkularımızın fobi olmasını engellemeliyiz. Fobi bize saçma gelen şeylerden korkmaktır. Ölüm gibi. Ama ölüm o kadar da saçma değildir korku olarak.
Aslına bakarsak korku yeteri kadar olunca o kadar da zararlı değilmiş. Yeter ki bu korku duygumuz fobi olmasın.
Son düzenleyen Safi; 18 Haziran 2016 08:09