Arama

Sinop - Tek Mesaj #2

Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
11 Eylül 2006       Mesaj #2
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Tarihi ve Turistik Yerleri

Sinop çevresindeki Demircihöyük, Kocagöz ve Maltepe höyüklerinde ilk tunç çağı yerleşmeleri saptanıştır. Merkez ilçesinin çeşitli kesimlerinde hellenistik, Roma ve Bizans dönemlerinden yapı kaltıntıları, mozaikleri, kadın ve erkek büstleri bulunmuş, nekrapaliste seramikleri ve steller ortaya çıkarılmıştır. Balatlar kilisesi Bizans dönemindendir. Sinop kalesi Pontos kralları tarafından yaptırılmıştır.


Şehrin Türk dönemi yapılarının en önemlisi Ulu Camii yada Alaaddin Camii' sidir. Müienettin Süleyman Pervene' nin yaptırdığı ( 1262 ) Alaaddin Merdresesi, Fetihbaba Mescidi ( 1353 ), Celaddin Beyazıt' ın yaptırdığı Saray Camii' si ( 1374 ), Tershane Camii' si ( 1733 ), Cezayirli Ali PAşa Camii' si ( 1867 ), Meydankapı Camii' si ( 1878 ) ve Kefevi Camii' si ( 1869 ) da onarıldı.



Türbeler :


Seyit İbrahim Bilal Türbesi ( XIX.yy. da onarıldı ), Gazi Çelebi Türbesi ( XIV.yy), Sultan Hatun yada Aynalı Kadın Türbesi ( 1394 ), Devlet Hatun Türbesi ( 1458 ).


Hamamlar :


Yukarı Hamam, Aşağı Hamam, Yalı Hamamı.


Ayrıca 1853 Sinop baskınında şehit düşen denizcileri için dikilmiş bir anıt bulunmaktadır. ( 1857 de başlandı ve 1933 de açıldı )
Son düzenleyen asla_asla_deme; 27 Aralık 2008 22:00 Sebep: Kırık Lİnk