Üye Ol
Giriş
Hoş geldiniz
Misafir
Son ziyaretiniz:
22:26, 8 Dakika Önce
MsXLabs Üye Girişi
Beni hatırla
Şifremi unuttum?
Giriş Yap
Ana Sayfa
Forumlar
Soru-Cevap
Tüm Sorular
Cevaplanmışlar
Yeni Soru Sor
Günlükler
Son Mesajlar
Kısayollar
Üye Listesi
Üye Arama
Üye Albümleri
Bugünün Mesajları
Forum BB Kodları
Your browser can not hear *giggles*...
Your browser can not hear *giggles*...
Sayfaya Git...
Pazartesi, 08 Aralık 2025 - 22:34
Arama
MaviKaranlık Forum
Robert A. Heinlein
-
Tek Mesaj #2
ThinkerBeLL
VIP
VIP Üye
28 Mayıs 2011
VIP
VIP Üye
Robert A. Heinlein
1907'de doğdu. ABD Deniz Harp Akademisi'nde eğitim gördükten sonra subay olarak donanmaya katıldı. 1934'te sağlık sorunları nedeniyle emekli oldu. Bir süre fizik eğitimi gördükten sonra bilimkurgu yazmaya başladı. İlk öyküsü 1939'da "Astounding SF" dergisinde yayımlandı. Heinlein'ın öykülerinin yanı sıra, çok sayıda romanı vardır. Bunların arasında ilk dönemlerinde yazdığı,
"Orphans of the Sky" (1941, Uzayda Kaybolanlar),
"Metuselah's Children" (1941, Metuselah'ın Çocukları),
"The Sixth Column" (1941, Altıncı Kol)
sayılabilir. Heinlein, 1940'ların sonlarından başlayarak gençler için bir dizi "uzay operası" yazmıştır. Bunların arasında en önemlileri,
"Red Planet" (1949, Kızıl Gezegen),
"Between Planets" (1951, Gezegenler Arasında),
"Have Space Suit Will Travel" (1958, Uzay Elbisemle Yolculuğa Hazırım)
romanlarıdır. Heinlein'ın ırkçılığa eğilimli, sağ-cumhuriyetçi görüşleri bilimkurgu yazarları arasında eleştirilere neden olmuştur. 1951'de yazdığı "The Puppet Masters" (Merihten Saldıranlar) soğuk savaş döneminin komünizm paranoyasını en iyi temsil eden romanlardan biri olarak kabul edilir. Öte yandan 1961'de yazdığı "Stranger in a Strange Land" (Yabancı Bir Ülkede Yabancı) gibi romanlarda "sağ kanattan anarşizme yaklaştığı" da gözlenebilir. Nitekim bu romanı, 1960'lı yılların sistem karşıtı gençlik hareketleri için bir kült kitabı olma özelliği taşımıştır. 1956'da yayımlanan "İkiz Yıldız", aynı yıl Hugo ödülü almıştır ve Heinlein'ın en iyi romanlarından biri sayılır.
Kaynak
BEĞEN
Paylaş
Paylaş
Tanrı varsa eğer, ruhumu kutsasın... Ruhum varsa eğer!
Kapat
Saat: 22:34
Hoş Geldiniz Ziyaretçi
Ücretsiz
üye olarak sohbete ve
forumlarımıza katılabilirsiniz.
Üye olmak için lütfen
tıklayınız
.
Son Mesajlar
Yenile
Yükleniyor...