Üye Ol
Giriş
Hoş geldiniz
Misafir
Son ziyaretiniz:
23:37, 4 Dakika Önce
MsXLabs Üye Girişi
Beni hatırla
Şifremi unuttum?
Giriş Yap
Ana Sayfa
Forumlar
Soru-Cevap
Tüm Sorular
Cevaplanmışlar
Yeni Soru Sor
Günlükler
Son Mesajlar
Kısayollar
Üye Listesi
Üye Arama
Üye Albümleri
Bugünün Mesajları
Forum BB Kodları
Your browser can not hear *giggles*...
Your browser can not hear *giggles*...
Sayfaya Git...
Salı, 09 Aralık 2025 - 23:41
Arama
MaviKaranlık Forum
Ginny Weasley
-
Tek Mesaj #1
ThinkerBeLL
VIP
VIP Üye
29 Mayıs 2011
Mesaj
#1
VIP
VIP Üye
Ginny Weasley
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Ginny Weasley rolünde Bonnie Wright (
bak.
Bonnie Wrigh
)
İlk görünüş:
Harry Potter ve Felsefe Taşı
Son görünüş:
Ölüm Yadigârları
Yaratan:
J. K. Rowling
Canlandıran:
Bonnie Wright
Takma ad(lar)ı:
Ginny
Diğer adları:
Ginevra Molly
Türü:
Safkan büyücü
Cinsiyet:
Kadın
Aile:
Molly Weasley (annesi)
Arthur Weasley (babası)
Ron Weasley (kardeşi)
Fred ve George Weasley (ağabeyleri)
Percy Weasley (ağabeyi)
Bill Weasley (ağabeyi)
Charlie Weasley (ağabeyi)
Evlilik(ler):
Harry Potter
Bina:
Gryffindor
Bağlılık:
Dumbledore'un Ordusu
Patronus:
At
Ginevra "Ginny" Molly Weasley (11 Ağustos 1981), J. K. Rowling'in yedi kitaplık Harry Potter serisindeki kurgusal karakterlerden biridir. Ron Weasley'in kız kardeşidir ve Harry Potter'a ilk beş kitapta platonik olarak aşıktır. Sonra Hermione'nin önerileriyle kendi gibi olabilmeyi başarmış okulda popülerliği yakalamıştır. Altıncı kitapta da Harry Potter ona aşık olmuş ve çıkmaya başlamışlardır.
Ginny serinin kitaplarında uzun, alev gibi kızıl saçları olan, açık kahverengi gözlere sahip olarak tanımlanmıştır. Filmlerde ise gözleri mavidir.
Weasley ailesinin yedi çocuğunun en küçüğüdür ve Weasley ailesi'nde nesillerdir doğan ilk kız çocuğudur.(Yedinci oğlun yedinci çocuğu olarak) Ailesi safkan bir büyücü ailesidir. Fakat safkan, melez ya da muggle doğumlu olmayı önemsemezler.
İyi Quidditch oyuncuları çıkarmış bir aileden gelir ve kendisi de bir Quidditch oyuncusudur. Gryffindor Quidditch takımının, 95-96 sezonundaki ilk maçından sonraki arayıcısıdır. 96-97 sezonunda ise kovalayıcı olarak takımda yer almıştır. Kitapta söylediğine göre sayı yapmayı arayıcılığa tercih etmektedir. Fakat Snape Harry’yi cezaya bırakınca yine Arayıcı olarak oynamak zorunda kalmıştır. Kendisine ait bir süpürgesi yoktur.
Ginny kedileri sever, Hermione'nin kedisi Crookshanks ile oldukça iyi anlaşır, kendisiyle oynaması için onu saklandığı yerden çıkmaya ikna edebilir. İyi bir rol yeteneğine sahiptir. Ayrıca Arnold adında pembe-mor bir pembe pofuduk'a sahiptir.
Öğrenci olarak büyük kardeşleri olan Fred, George ve Ron'dan daha iyidir.
Dumbledore'un Ordusu'nun üyelerinden biridir ve gruba adını vermiştir. Zacharias Smith’e Yarasa-Umacı büyüsü yaparken Horace Slughorn tarafından görülünce onun favori öğrencilerinden oluşan Slug Kulübü'ne seçildi.
İsminin Anlamı
Ginny, yaygın olarak Virginia isminin kısaltılmışı olarak kullanılır. Ancak tam adı Virginia Weasley değil,
Ginevra Molly Weasley'dir. Tam ismi kitaplarda hiç geçmemesine rağmen ismini J. K. Rowling kendisi açıklamıştır. Ginevra, Guinevere’in İtalyancadaki şekli "güzel ve adil olan" anlamındadır. Molly ise annesi Molly Weasley'nin ismidir.
Serideki Rolü
Hogwarts'a gittiğinde Gryffindor'a seçilir. Fakat bu ilk yılında Tom Marvoldo Riddle'ın (Lord Voldemort) güncesini bulur ve farkında olmadan onun isteklerini yerine getirmeye başlar: Sırlar Odası'nı açar, Basilisk'i serbest bırakır ve duvara kanlı yazıları yazar. Sonunda Riddle onu Sırlar Odası'na çağırır ve tekrar hayata dönmek için onun hayat enerjisini emmeye başlar. Ginny tam ölecekken Harry Potter tarafından kurtarılır. Ginny Weasley, Harry Potter'a aşıktır. Fakat aşkına karşılık bulamayınca Michael Corner adlı bir çocukla, ardından Dean Thomas'la çıkmaya başlar. Harry, Horace Slughorn adlı iksir hocasından Tom Riddle ile ilgili anısını almaya giderken Ginny, Dean Thomas ile kavga eder ve ayrılırlar. Bir süre sonra ağabeyi Ron'un da onayı ile Haryy ile çıkmaya başlar. Fakat Dumbledore'un ölmesinin ardından Harry'nin kararı ile ayrılmak zorunda kalırlar.
Ancak 19 yıl sonra Harry ile Ginny evlenirler. Üç çocukları olur. En büyük çocuklarının adını James Sirius, ortanca çocuklarının adını Albus Severus, küçük çocuklarının adını Lily Luna koyarlar. Albus Severus Harry'e en çok benzeyenidir ve gözleri büyükannesi Lily Potter'dan miras kalmıştır.
BEĞEN
Paylaş
Paylaş
Bu mesajı
1
üye beğendi.
Tanrı varsa eğer, ruhumu kutsasın... Ruhum varsa eğer!
Cevapla
Kapat
Saat: 23:41
Hoş Geldiniz Ziyaretçi
Ücretsiz
üye olarak sohbete ve
forumlarımıza katılabilirsiniz.
Üye olmak için lütfen
tıklayınız
.
Son Mesajlar
Yenile
Yükleniyor...