Arama

Godric Gryffindor - Tek Mesaj #1

ThinkerBeLL - avatarı
ThinkerBeLL
VIP VIP Üye
29 Mayıs 2011       Mesaj #1
ThinkerBeLL - avatarı
VIP VIP Üye
Godric Gryffindor
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Ad:  Godric_Gryffindor.jpg
Gösterim: 1205
Boyut:  71.1 KB
Godric Gryffindor, Gryffindor binasının kurucusudur. Binasına cesur, yiğit ve zeki büyücüleri seçmiştir. Harry Potter bunlardan biridir. Harry Potter gibi o da Godric's Hollow'da doğmuştur, kasabaya ismini veren de odur.Godric Gryffindor Hogwarts'ı kuran dörtlüden biridir ve büyük bir şatoda doğmuştur. Diğer büyücüler gibi o da bir safkandır. Gryffindor, büyü yerine muggle silahları oklar ve kılıçlarla çalışmıştır. Dört yaşına geldiğinde ise büyük çok güzel adını taşıyan sihirli bir kılıç ona hediye edilmiştir.
Gryffindor büyücülükle ilgilenmeye başladığında "Biçim Değiştirme"'ye karşı özel bir yeteneği olduğunu görmüş, bu yüzden hayatının büyük zamanını Mısır'da, yani en iyi Biçim Değiştiren Animaguslar'ın olduğu yerde geçirmiştir. Ravenclaw ve Hufflepuff gibi, işaretini seyahatlerinde bulmuştur. Gryffindor Mısır'ı terketmek üzereyken, hırsızlar onun bütün eşyalarını -kılıcı da içinde olmak üzere- çalmışlar, kaçarlarken ileride bir aslan belirmiştir. Aslan hırsızları korkutarak Godric Gryffindor'un hayatını kurtarmış, böylece Godric, hayatını ona borçlu olduğunu hissederek binasının simgesini aslan yapmıştır.
Ayrıca o, Gryffindor'lu birçok arkadaşı ile birlikte savaşırken genç yaşta ölmüştür. (Sir Nickholas da bu savaşta ölmüştür.)
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Tanrı varsa eğer, ruhumu kutsasın... Ruhum varsa eğer!