Arama


pesimist - avatarı
pesimist
Ziyaretçi
29 Mayıs 2011       Mesaj #2
pesimist - avatarı
Ziyaretçi
Basketbolda Savunma Nasıl Yapılır?

Basketbolda savunmayı iyi yapan takımlar daima başarılıdır.Bugün dünyada şampiyonluklar yaşayan takımlara bakarsanız gerek savunmayı gerekse de hücumu oldukça iyi yaptıklarını görürsünüz.

Basketbolda savunma üç şekilde yapılır.Bunlar alan savunması,adam adama savunma ve bu ikisinin karışımı olan kombine savunma.Bunlardan daha sonraki yazılarımızda bahsedeceğiz.

İlk olarak savunma nasıl yapılır nelere dikkat edilmelidir sorularına cevaplar bulalım.Savunmanın amacı karşı takıma sayı yaptırmamak ve rakibin oyun düzenini bozmaktır.Bu amaca uygun ve düzgün savunma yapabilirseniz hücumda kötü olsanız bile maç kazanabilirsiniz.

Savunma için oyuncularda bazı özelliklerin olması gerekir. Bunlar gayret,çaba,takip,dikkat,uyanık olma,sakinliğini kaybetmeme,çabukluk,özgüven,vücut dengesi ve iletişim.Gördüğünüz gibi savunma denilen olay basit birşey değildir.

Savunma sırasında Nasıl Durmamız Gerekir?

Savunma iki aşamalıdır.Rakip topsuzken ve topu aldıktan sonra.Rakip topsuzken bir kolunuz topun rakibe gelebileceği yönce ve yukarıda olmalıdır ki rakibe top geldiğinde müdahele edebilesiniz.Diğer kolunuz darakibi takip etmek için aşağıda ve rakibe hafif temasta olsun.

Top rakie geldiğinde hemen temel savunma duruşu(stance)na geçilir ve kollardan biri rakibin topu çıkardığı hizada olmalıdır.diğer kol ise aşağıda olmalıdır ve gelebilecek perdelere karşı hazır tutulmalıdır.
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.