Üye Ol
Giriş
Hoş geldiniz
Misafir
Son ziyaretiniz:
06:55, 1 Dakika Önce
MsXLabs Üye Girişi
Beni hatırla
Şifremi unuttum?
Giriş Yap
Ana Sayfa
Forumlar
Soru-Cevap
Tüm Sorular
Cevaplanmışlar
Yeni Soru Sor
Günlükler
Son Mesajlar
Kısayollar
Üye Listesi
Üye Arama
Üye Albümleri
Bugünün Mesajları
Forum BB Kodları
Your browser can not hear *giggles*...
Your browser can not hear *giggles*...
Sayfaya Git...
Pazar, 07 Aralık 2025 - 06:55
Arama
MaviKaranlık Forum
Bal ve Sağlık için Faydaları
-
Tek Mesaj #14
DERUNİ
Ziyaretçi
30 Mayıs 2011
Ziyaretçi
Karakovan Balının Faydaları
Zara Karakovan Balının, kalp, karaciğer, bağırsak, mide, tansiyon, kan dolaşımı ve damar hastalıklarına iyi geldiği bilinmektedir. Sigara içenlerin yemek borusunu temizlemek için de tercih ettiği balın, afrodizyak etkisi de vardır. Bu özellikleri sebebiyle
Zara Karakovan
Balı ülkemizde şifa kaynağı olarak görülen ve aranan birkaç baldan birisidir. Lezzeti, şifası ve kalitesiyle aranan bir bal olan Zara Karakovan Balı Osmanlı Sarayında da tüketilen bir bal olarak bilinmektedir
Sivas Zara yöresinde üretilen Karakovan Çiçek balı eski zamanlardan bu tarafa haklı bir şöhrete sahiptir. Zara balını diğer ballardan ayıran en önemli özelliği, geleneksel usullerle karakovan ve örme sepetlerde üretilmesidir.
Sivas Zara Karakovan balının
diğer bir önemli özelliği gerek örme sepetlerin, gerekse bir metre uzunluğunda, 30 santim kalınlığında yuvarlak dut ağacının oyularak yapılan kara kovanların içine, temel petek konulmamasıdır. Diğer suni peteklerden farklı olarak, arıların içini doldurdukları temel petek de arılar tarafından yapılmaktadır. Bu sebeple kara kovan balının peteği de rahatlıkla yenilebilir ve şifalıdır.
Zara Balı
diğer birçok yöremizde üretilen sarı renkli ballara göre daha beyaz renklidir ve orijinal Zara Karakovan Balının üretiminde kesinlikle şeker, yem, katkı maddesi kullanılmamaktadır.
BEĞEN
Paylaş
Paylaş
Kapat
Saat: 06:55
Hoş Geldiniz Ziyaretçi
Ücretsiz
üye olarak sohbete ve
forumlarımıza katılabilirsiniz.
Üye olmak için lütfen
tıklayınız
.