Arama

Mesane Kanseri - Tek Mesaj #1

GusinapsE - avatarı
GusinapsE
Ziyaretçi
11 Eylül 2006       Mesaj #1
GusinapsE - avatarı
Ziyaretçi

Mesane Kanseri


Mesane içerisinde idrar depoladığımız bir torbadır. Balona benzer yapısı ile idrar yapma ihtiyacımızı hissedene kadar böbrek tarafından yapılan idrarın depolanmasından sorumludur. Özellikle sigara içimine bağlı olarak ülkemizde ve tüm dünyada en sık görülen kanserlerden bir tanesi işte idrar yollarının bu bölgesinden kaynaklanmaktadır.

Erken teşhis ile kapalı bir ameliyat sonucu tamamen kurtulunabilen bu durum ileri evrelerde mesanenin tamamen çıkarılmasını gerektiren büyük ameliyatlara ve hayatı tehdit eden ciddi yayılmalara neden olabilir.Kanama haricinde sık idrara çıkma, idrar yaparken yanma ve sızlama şikayetleri de kanamaya eşlik edebilir.

Özellikle erken yaşlardan beri sigara ve benzeri tütün ürünlerini kullanan kişilerde, kimyasal maddelerle direkt temas sağlayan işlerde (petrokimya tesisleri gibi), boya işinde olanlarda mesane içerisindeki hücrelerin kendilerini yenilemeleri sırasında oluşan kanser hücreleri sıklıkla karşımıza çıkmaktadır.
Günümüzde uygulanan NMP22 adı verilen basit bir idrar tahlili ve mesanenin içerisine ağrısız ve sızısız direk bakılmasını sağlayan fleksible sistoskopi yöntemi ile bu hastalığın var olup olmadığı araştırılabilir.
Son düzenleyen perlina; 13 Mart 2017 17:21