Üye Ol
Giriş
Hoş geldiniz
Misafir
Son ziyaretiniz:
04:04, 1 Dakika Önce
MsXLabs Üye Girişi
Beni hatırla
Şifremi unuttum?
Giriş Yap
Ana Sayfa
Forumlar
Soru-Cevap
Tüm Sorular
Cevaplanmışlar
Yeni Soru Sor
Günlükler
Son Mesajlar
Kısayollar
Üye Listesi
Üye Arama
Üye Albümleri
Bugünün Mesajları
Forum BB Kodları
Your browser can not hear *giggles*...
Your browser can not hear *giggles*...
Sayfaya Git...
Pazar, 07 Aralık 2025 - 04:04
Arama
MaviKaranlık Forum
Dahlak Takımadası (Dahlak Takımadası Hakkında)
-
Tek Mesaj #1
Daisy-BT
Ziyaretçi
6 Haziran 2011
Mesaj
#1
Ziyaretçi
Dahlak Takımadası
Dahlak Takımadası
Kızıldeniz'in güneyinde, Eritre kıyıları önünde, ikisi büyük (Büyük Dahlak ve Nora), ötekiler küçük adalardan oluşan adalar grubu (Etiyopya). Halkı balıkçılık ve inci avcılığıyla geçinir. Toplam yüzölçümü 881 km2, nüfusu 2.500 kadardır.
Eritre'nin Massawa yakınlarında Kızıldeniz'de bulunan takımadalardan biridir. Bu takımada iki büyük ve 124 küçük adadan oluşur. Romalardan beri yapılan inci ve balıkçılık hala birkaç inci adasında yapılır. En büyük ve popüleri Dahlak Kebir de dahil olmak üzere adaların sadece dördünde sürekli olarak insan yaşar. Adalar çeşitli deniz yaşamı ve deniz kuşu (Seabird) vardır ve bazı turistler için cazibe merkezidir.
Takımadadaki insanlar Dahlik dilini konuşur. Adadaki bazı insanlar teknelerle Massawa'ya gider.
Bu takımadadaki diğer insan yaşamı: Dhuladhiya, Dissei, Dohul, Erwa, Harat, Hermil, Isra-Tu, Nahaleg (Nahleg), Norah ve Shumma adalarında görülür fakat hepsinde yaşam kalıcı değildir. Yani bazı mevsimler halk buralara kalmak için gider.
Vikipedi
BEĞEN
Paylaş
Paylaş
Cevapla
Kapat
Saat: 04:04
Hoş Geldiniz Ziyaretçi
Ücretsiz
üye olarak sohbete ve
forumlarımıza katılabilirsiniz.
Üye olmak için lütfen
tıklayınız
.
Son Mesajlar
Yenile
Yükleniyor...