Arama


Efulim - avatarı
Efulim
VIP VIP Üye
9 Haziran 2011       Mesaj #2
Efulim - avatarı
VIP VIP Üye
Çevremizdeki varlıklar ikiye ayrılır
Taş, ev, bank, tahta, kalem, defter gibi varlıklar cansızdır.
İnsanlar, hayvanlar ve bitkiler canlı varlıklardır.

Varlıkları Nasıl Tanımlarız?
Bir grup içinde bulunan varlıkların her birini, sorgulama tekniği kullanarak tespit edebiliriz. Sorgulama tekniğinde varlıkların özelliklerinden yararlanırız. Bu teknik, olası iki cevabı (evet-hayır) olan soruları içerir. Soru, her cevaplandığında varlığın belirlenmesi kolaylaşır. En sonunda bir soru, varlığı belirlememize yardımcı olur.
Ad:  1.jpg
Gösterim: 2216
Boyut:  30.2 KB

Canlı ve Cansız Varlıklar Arasındaki Benzerlikler ve Farklılıklar
  • Maddedirler.
  • Boşlukta yer kaplarlar, hacimleri vardır.
  • Kütleleri vardır.
  • Belli şekil ve büyüklükleri vardır.
Ad:  2.jpg
Gösterim: 1336
Boyut:  12.2 KB

Canlıların Ortak Özellikleri
Tüm canlı varlıkların kendilerine özgü farklı şekilleri ve büyüklükleri olduğu gibi bazı ortak özellikleri de vardır. Canlılar;
Ad:  3.jpg
Gösterim: 1559
Boyut:  22.1 KB

Bitki ve Hayvanların Özellikleri
Bitki ve Hayvanlar beslenir. Canlılar kendileri için gerekli olan enerjiyi besinlerden sağlar. Kendilerine uygun besinlerle beslenerek hayatta kalmayı başarırlar. Beslenemeyen canlılar bir süre sonra ölür.

Bitkilerle hayvanların beslenme şekilleri aynı mıdır? Bitkiler kendi besinlerini yapan canlılardır. Bitkiler besinlerini güneş ışığı altında yapraklarında hazırlar. Hazırladıkları bu besinlerle beslenirler. Hayvanlar, bitkiler ve başka hayvanlar yiyerek beslenir.

Bitki ve Hayvanlar hareket eder. Hayvanlar, ihtiyaçları olan besinleri bulmak, tehlikelerden korunmak, kendilerine uygun yaşam koşulları bulmak için hareket eder.

Bitki ve hayvanların hareketleri farklıdır. Bitkiler, kökleriyle toprağa tutundukları için hareketleri sınırlıdır. Bir yerden bir yere gidemezler. Hayvanların hareket türleri farklıdır.
Son düzenleyen Safi; 15 Haziran 2016 04:18
Sen sadece aynasin...