meyveli parfe:
MALZEMELER
4 YUMURTA AKI
YARIM SU BARDAĞI SÜT
1 PAKET KREM ŞANTİ
YARIM SU BARDAĞI ŞEKER
1 PAKET PETİT BEURE BİSKÜVİ
100 GR. VİŞNE (TAZE VEYA
DONDURULMUŞ) YADA KİRAZ
100GR. ÜZÜM
100 GR. MÜRDÜM ERİĞİ VEYA MUZ
HAZIRLANIŞI
Yumurta aklarını mikserin düşük ayarıyla kar haline gelene dek çırpalım. Yumurta aklarına azar azar şeker ekleyerek bir kaç dakika daha çırpalım. Ayrı bir kapta krem şantiye süt ekleyip çırparak koyulaştırahm. Krem şantiye yumurta aklarını ve çekirdekleri çıkarılmış vişneleri, yarıdan kesilmiş meyveleri kırılmış bisküvileri ekleyip karıştıralım. Bir kalıbın içini şeffaf folyo ile kaplayarak içine parfe harcım dolduralım. Parfe donana dek kalıbı buzlukta bekletelim. Daha sonra kalıbı buzluktan çıkarıp ters çevirerek parfeyi kalıptan çıkartalım. Üzerindeki folyoyu da çıkardıktan soma parfeyi dilimleyerek servis yapalım.

üzümlü vişneli parfe:
MALZEMELER
4 YUMURTA AKI
1/2 SU BARDAĞI ŞEKER
1 POŞET KREM ŞANTİ
1/2 SU BARDAĞI SÜT
1 KÜÇÜK SALKIM
ÇEKİRDEKSİZ ÜZÜM
100-150 GR. VİŞNE
VEYA KİRAZ
MALZEMELER
Yumurta aklarını mikserin düşük ayarı ile kar haline gelene dek çırpalım. Bu arada şekeri azar azar ve çırpmaya devam, ederek ekleyelim. Ayrı bir kapta krem şantiyi soğuk süt ile koyulaşana dek çırpalım. İçine yumurta akını çekirdekleri çıkarttığımız vişne veya kirazları, üzüm tanelerini ekleyip karıştıralım. Dikdörtgen bir kek kalıbını veya yuvarlak bir büyük kasenin içini şeffaf folyo ile kaplayalım. Folyonun kenarlarını kalıbın dışına taşıralım. İçine parfe harcını boşaltıp düzgünce yayalım. Parfeyi buzlukta donana dek bekletelim. Servisten 10 dk. önce kalıbı dolaptan alıp ters çevirelim üzerindeki folyoyu çıkaralım ve dilimleyerek servis yapalım
çikolatalı parfe:
MALZEMELER
2 PAKET KREM ŞANTİ
1 SU BARDAĞI SÜT
3 ADET YUMURTA
4 ÇORBA KAŞIĞI ŞEKER
2 ÇORBA KAŞIĞI KAKAO
2 PAKET KAKAOLU BİSKÜVİ 1 ÇAY BARDAĞI İRİ DÖVÜLMÜŞ FINDIK
1 PORTAKAL KABUĞU RENDESİ (ARZUYA GÖRE)
2 PAKET VANİLYA
SOS İÇİN
1 YUMURTA
2 ÇORBA KAŞIĞI KAKAO
2 ÇORBA KAŞIĞI ŞEKER
2-3 ÇORBA KAŞIĞI SÜT
HAZIRLANIŞI
2 paket krem şantiyi, 1 su bardağı süt ile koyulaşana kadar çırpalım. Ayrı bir kapta yumurtaları, şeker ve kakaoyla birlikte çırpalım. Daha sonra krem şantiyi de ekleyerek tekrar karıştıralım. Bisküvileri kırarak karışıma ekleyelim. Son olarak iri dövülmüş fmdıkları arzuya göre portakal kabuğu rendesini ve vanilyaları ekleyelim. Yuvarlak çukur bir kasenin içine jelatin veya alüminyum folyo sererek, onun içine bisküvi karışımı dökelim. Naylonun dışa sarkan kenarlarını parfenin üzerine çevirelim. Buzlukta birkaç saat bekletin. Sos için bir yumurta, şeker, kako ve sütü çırpalım. Parfeyi buzluktan çıkardıktan sonra üzerine hazırladığımız sosu dökelim.