Arama


DERUNİ - avatarı
DERUNİ
Ziyaretçi
10 Haziran 2011       Mesaj #1
DERUNİ - avatarı
Ziyaretçi
MELEK (ÇİMDİK) TATLISI





Malzemeler
  • 2 adet yumurta
  • ½ çay bardağı sıvı yağ
  • ½ çay bardağı katı yağ
  • 1 kahve fincanı sirke ( limon suyu )
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Kabartma tozu
  • 1-2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 Yemek kaşığı süt
  • Yeterince un

Şerbeti İçin
  • 4 bardak şeker
  • 2.5 bardak su
  • ½ bardak limon suyu

Hazırlanışı:
  • Kulak memesi kıvamında hamur haline gelen karışımı 5-10 dk. dinlendir. Sonra küçük torbalara yani bezlere ayırın.
  • Mantı açar gibi açın. Sonra küçük küçük karelere kesin. Her kareyi üçgen olarak katla. Sonra diğer uçları birbirine yapıştır.
  • Kızgın yağa atın. Kızaran hamurları önceden yapılmış, soğutulmuş şerbetin içine atın. Ilıyıncaya kadar buz dolabında beklet.
  • Sonra üzerine fındık, fıstık ceviz veya hindistan cevizi ile süsleyerek servise hazırlayın.
Afiyet olsun
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.