Arama


Burgazlı26 - avatarı
Burgazlı26
Ziyaretçi
15 Haziran 2011       Mesaj #1
Burgazlı26 - avatarı
Ziyaretçi
Mide bulantıları hemen hemen hepimizde zaman zaman yaşadığımız son derece moral bozucu ve kötü bir durumdur. Mide bulantısı mide sorunu olmasına rağmen çeşitli faktörlere bağlı olarak da görülebilmektedir.
Ad:  mide bulantısı.jpg
Gösterim: 1901
Boyut:  17.9 KB

Kişinin eğer zararlı alışkanlıkları varsa bu alışkanlıkların sağlığı daha fazla olumsuz etkilemesine maruz bırakmadan acil bırakması gerekir. Alkol ürünleri ve sigara özellikle aç karna alındığında yanında mide bulantılarını da getirir. Bu yüzden kesinlikle kötü alışkanlıklar bırakılmalıdır.

Mide bulantısının geçmesi için toplumumuzda nane limon yapılıp alınmasının çok faydası olduğu görülmüştür. Mide bulantısını geçirmek için uygulanan son derece sağlıklı bir yöntemdir. Sizde kullanabilirsiniz.

Sabah kahvaltısı yapılmadığı ve uzun süreli aç kalındığı zamanlarda ise mide bulantısı tekrar boy gösterecektir. Bu sebeple yani açlıkla oluşan mide bulantısını geçirmek için kesinlikle kahvaltı ve ana öğünler yapılmalı. Kişi bu öğünlerde dengeli ve yeterli beslenmeye dikkat etmelidir.

Temiz hava ve oksijenin mide bulantısına çok iyi geldiği bilinmektedir. Bu sebeple ara ara pikniğe gidilmesi mümkünse tatil yapılarak temiz hava alınmasının ile mide bulantısı engellenmeye çalışılabilir. Hayatınızdaki çeşitli aktiviteler de mide bulantısına iyi gelmektedir.

Halen mide bulantınız sık sık devam ediyorsa doktorunuza başvurmanız gerekmektedir. Genellikle B6 vitaminine bağlı olarak görüldüğü için bu tür hap veya ilaçlar verilecektir. İlaçlarınızı düzenli kullanmaya başladıktan sonra mide bulantısı sorununuzdan da kurtulabilirsiniz.
Son düzenleyen Safi; 2 Mayıs 2016 17:16