MALZEMELER
Yumurta (12 adet, beyazı),
Un (1 bardak),
Toz şeker (1 bardak),
Hindistan cevizi (2 bardak, rendesi),
Margarin (1 çorba kaşığı),
Antep fıstığı (1 çorba kaşığı, çekilmiş),
Tuz (bir tutam)
Şerbeti için:
Su (3 bardak, soğuk),
Toz şeker (3 bardak),
Limon (1/4 adet)
HAZIRLANIŞI
1 Oval bir kaba 1 bardak un, 2 bardak hindistan cevizi rendesi, 1 bardak toz şeker koyun ve karıştırın. 2Ayrı bir yerde alimünyum tepsiyi bir 1 çorba kaşığı margarin ile yağlayın. Şekil vermesi amacıyla 1 ;orba kaşığı çekilmiş antep fıstığını tepsinin altına caydırarak dökün.
3 Ayrı bir kaba 12 adet yumurta beyazını koyun. Kolay köpürmesi amacıyla küçük bir tutam tuz atın. Yumurtaları beyaz bir köpük kıvamına getirene katar yani yaklaşık 10 dakika mikser yardımıyla çırpın, cine daha önceden hazırladığınız unlu karışımı yaraş bir şekilde koyup elinizle yavaşça karıştırın. Ka-ışımı önceden yağladığınız alüminyum tepsiye dö-(ün. Tatlının düzgün kabarması için tepsinin üzerini spatula yardımıyla düzeltin. Tepsinin kenarlarına bulaşan fazlalıkları peçete yardımıyla silin. Tepsiyi 180 derecede ısıtılmış fırına verin. Tatlı altın sarısı bir renk alana kadar yani yaklaşık 20 dakika pişirin.
4 Bu arada şerbeti hazırlamak için bir tencereye 3 bardak soğuk su koyun. Üzerine 3 bardak şeker ilave edin. 1/4 adet limonun suyunu tencereye sıkın ve limonun posasını tencere içerisinde bırakın. Tencerenin kapağını yarım şekilde kapatın. Ve tencereyi kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra altını kapatın ve şerbetin ılımasını bekleyin.
5 Üzeri kızaran melek tatlısını fırından çıkarın. Önceden ılıyan şerbeti bir kepçe yardımıyla tepsideki tatlının üzerine dökün. Şerbetin tamamını döktükten sonra tatlının bulunduğu tepsinin üzerini kapatın. 1 saat sonra tatlınızı süsleyerek servise hazır hale getirin.