Arama


seramiksır - avatarı
seramiksır
VIP VIP Üye
15 Haziran 2011       Mesaj #2
seramiksır - avatarı
VIP VIP Üye
Melek Tatls

MALZEMELER
Yumurta (12 adet, beyazı),
Un (1 bardak),
Toz şeker (1 bardak),
Hindistan cevizi (2 bardak, rendesi),
Margarin (1 çorba kaşığı),
Antep fıstığı (1 çorba kaşığı, çekilmiş),
Tuz (bir tutam)
Şerbeti için:
Su (3 bardak, soğuk),
Toz şeker (3 bardak),
Limon (1/4 adet)

HAZIRLANIŞI
1
Oval bir kaba 1 bardak un, 2 bardak hindistan cevi­zi rendesi, 1 bardak toz şeker koyun ve karıştırın. 2Ayrı bir yerde alimünyum tepsiyi bir 1 çorba kaşı­ğı margarin ile yağlayın. Şekil vermesi amacıyla 1 ;orba kaşığı çekilmiş antep fıstığını tepsinin altına caydırarak dökün.
3 Ayrı bir kaba 12 adet yumurta beyazını koyun. Ko­lay köpürmesi amacıyla küçük bir tutam tuz atın. Yumurtaları beyaz bir köpük kıvamına getirene ka­tar yani yaklaşık 10 dakika mikser yardımıyla çırpın, cine daha önceden hazırladığınız unlu karışımı ya­raş bir şekilde koyup elinizle yavaşça karıştırın. Ka-ışımı önceden yağladığınız alüminyum tepsiye dö-(ün. Tatlının düzgün kabarması için tepsinin üzerini spatula yardımıyla düzeltin. Tepsinin kenarlarına bulaşan fazlalıkları peçete yardımıyla silin. Tepsiyi 180 derecede ısıtılmış fırına verin. Tatlı altın sarısı bir renk alana kadar yani yaklaşık 20 dakika pişirin.
4 Bu arada şerbeti hazırlamak için bir tencereye 3 bardak soğuk su koyun. Üzerine 3 bardak şeker ilave edin. 1/4 adet limonun suyunu tencereye sıkın ve limonun posasını tencere içerisinde bırakın. Ten­cerenin kapağını yarım şekilde kapatın. Ve tencereyi kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra altını kapatın ve şerbetin ılımasını bekleyin.
5 Üzeri kızaran melek tatlısını fırından çıkarın. Ön­ceden ılıyan şerbeti bir kepçe yardımıyla tepsideki tatlının üzerine dökün. Şerbetin tamamını döktükten sonra tatlının bulunduğu tepsinin üzerini kapatın. 1 saat sonra tatlınızı süsleyerek servise hazır hale getirin.
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
SIKINTILARINIZ YILDIZLAR KADAR UZAK, HAYALLERİNİZ GÜN GİBİ PARLAK OLSUN DOSTLAR...