Arama


Burgazlı26 - avatarı
Burgazlı26
Ziyaretçi
15 Haziran 2011       Mesaj #5
Burgazlı26 - avatarı
Ziyaretçi
İnsan vücudu bulunan organlar sebebiyle adeta bir makine gibi çalışmaktadır.Vücudun makine gibi çalışmasında etkili olan organların bilinmeyen sırları, bu çalışmayı nasıl yaptıklarına dair bazı sırlar hala bilinmemektedir. İşte bazu bilgileri ;
1- İnsan vücudunda bulunan hücreler vücudumuzda toplamda 75 trilyondan fazla olduğu söylenmekte. İnsanların ayakta durmasını sağlayan şey bu hücrelerdir. Vücudumuzda kan hücreleri, deri hücreleri vs. gibi 200 çeşit hücre bulunmaktadır. Bu hücreler çok küçüktür. Mesela; 1 milyon tane hücre bir araya gelse bir iğne ucu kadar yer kaplar. Bu hücreler bir araya geldiğinde kalp, mide ve akciğer gibi organları oluşturmaktadırlar.
2- Akciğerlerimiz çok büyüktür. Alveol adı verilen üzüm salkımını andıran çatallı keselei vardır. Akciğerin birtanesinde ortalama 300 milyon alveol bulunmaktadır. Alveol kana oksijen sağlayıp, akciğerlerin geniş olmasını sağlar. Bir araya geldiklerinde bir tenis kortu kadardır.
3- Kalp insandaki en önemli kastır. Kırmızı renkte ve çizgili kaslardan oluşur. Vücutta kanı pompalama ve kanın dolaşımını sağlama görevlerini üstlenir. Dakikada 70 kere, saatte 4200 kere, günde ise ortalama 100,800 kere , hayat boyunca ise 3 milyar kereden fazla kan pompalar.
4- Yeni doğan bir bebekte kemik sayısı 300 iken büyüdükçe 206 kemiğe düşer.
5- Deri insanın önemli bir organıdır. Toplam ağırlığı 4 kilogramdır ve 2 metrekare yer kaplar. Organ, kemik ve kasları dışarıdaki kötü etkenlerden korur. Sinir hücrelerini oluşturur. Bu şekilde sıcaklığı ve acıyı hemen hissederek kendimizi bunlara karşı koruyabiliriz.
6- Sindirim olayını herkez midede başladığına inanır. Fakat sindirim önce ağızda başlar. Bir yiyeceği öncelikle ağızda eritiriz, yemek borusu, daha sonra gırtlak yoluyla mideye gelir. Burada karışır ve ince bağırsaklardan emilir. En son olarak kalın bağırsaktan geçer ve anüsten dışarıya atılır.
7- İnsan beyninde 100 milyar civarında sinir hücresi bulunmaktadır. Ortalama 1,4 kilogram eder. Bu organ yapılacak herşeyi kontrol eder.
8- Görmek insanlar için çok önemli bir organdır. Günde ortalama 10.000 kere göz kırparız. Gözlerimiz kemiklerle çevrilidir. Kaşlar terin göze gitmesine engel olur. Kirpikler ise tozun göze kaçmasına müsade etmez. Göz kapakları ise bakterileri temizler, gözlerin nemli olmasını sağlar.