Arama

Dergi (Süreli Yayın) - Tek Mesaj #3

Daisy-BT - avatarı
Daisy-BT
Ziyaretçi
15 Haziran 2011       Mesaj #3
Daisy-BT - avatarı
Ziyaretçi

Dergi

Politika, bilim, sanat gibi çeşitli alanlarda, genellikle düşünsel nitelikli yazıların yer aldığı, belirli aralıklarla çıkarılan süreli yayın.

Çeşitli konuları işleyen ya da müzik, sinema gibi alanlarda haber niteliği taşıyan yazıları bol resimle yansıtmayı amaçlayan magazinler için de Türkçede dergi sözcüğü kullanılmaktadır. Dergiyi gazeteden ayıran başlıca özellik, sınırlı bir okura seslenmesi ve bu sınırlı sayıda okuru ilgilendiren araştırma, inceleme türü yazılara yer vermesidir. Politik içerikli dergiler, mizah dergileri, magazinler, daha sık aralıklarla (haftada bir ya da iki) yayımlanabilmektedir. Bu tür dergilerin sayfa sayısı genellikle sınırlıdır. Ama bilim, sanat dergileri nitelikleri gereği daha uzun aralıklarla, genellikle aylık çıkarılabilmektedir.

Kimi kurumların (Türk Dil ve Tarih Kurumu) ya da üniversitelerle üniversitelere bağlı kuruluşların araştırma dergileri ise değişen sürelerde (3 aylık, yıllık) yayımlanmakta, kimi kez belirsiz sürelerde hazırlandığında sıra sayısı sürdürülerek çıkarılmaktadır. Bu tür dergiler yüzlerce sayfa olabilmektedir.


MsXLabs.org & Morpa Genel Kültür Ansiklopedisi