Üye Ol
Giriş
Hoş geldiniz
Misafir
Son ziyaretiniz:
22:47, 1 Dakika Önce
MsXLabs Üye Girişi
Beni hatırla
Şifremi unuttum?
Giriş Yap
Ana Sayfa
Forumlar
Soru-Cevap
Tüm Sorular
Cevaplanmışlar
Yeni Soru Sor
Günlükler
Son Mesajlar
Kısayollar
Üye Listesi
Üye Arama
Üye Albümleri
Bugünün Mesajları
Forum BB Kodları
Your browser can not hear *giggles*...
Your browser can not hear *giggles*...
Sayfaya Git...
Salı, 09 Aralık 2025 - 22:47
Arama
MaviKaranlık Forum
Dezenfeksiyon
-
Tek Mesaj #3
Daisy-BT
Ziyaretçi
17 Haziran 2011
Mesaj
#3
Ziyaretçi
Dezenfeksiyon
Hastalık yapan mikropların, kimyasal, fiziksel araç ve işlemlerle dolaysız olarak yok edilmesi.
Dezenfeksiyon, hem hastalık sırasında hem de hastalık geçtikten sonra yapılmalı ve yalnız hastaya, dokunduğu eşyaya, çamaşırına, çıkardığı balgama, dışkılarına değil, ona bakan ve onu görmeye gelen kimselere, yatağı ile yatak çarşaflarına, yastık yüzlerine, yattığı ve gidip geldiği odalara, bunların döşeme, tavan ve duvarlarına da uygulanmalıdır.
Odaların dezenfeksiyonu formol, kükürt anhidrit ya da kükürt maddelerinden birinin buğusu ile ya da süblime, javel suyu, fenik asit ya da formol maddelerinden birinin çözeltisinin sıvı tozu hâlinde püskürtülmesiyle yapılır. Eşyaların dezenfeksiyonu genel olarak kuru ya da yaş usulle iş gören etüvler içinde ya da dezenfekte edici buğular ya da gazlarla yapılır. Besinlerin dezenfeksiyonu için en iyi yöntem iyice pişirmektir. Hastaların mikrop bulaştırabilecek dışkı, balgam ve irinlerinin dezenfeksiyonu için, kullandığı tuvalete, kireç kaymağı dökmek ve en az 5-6 saat bekletmek gerekir. Ellerin dezenfeksiyonu, eller sabunla yıkandıktan sonra, alkolle ya da cıva klorüre batırılmış bezle silinerek yapılır. Sütün dezenfeksiyonuysa kaynatılarak sağlanır.
MsXLabs.org & Morpa Genel Kültür Ansiklopedisi
BEĞEN
Paylaş
Paylaş
Cevapla
Kapat
Saat: 22:47
Hoş Geldiniz Ziyaretçi
Ücretsiz
üye olarak sohbete ve
forumlarımıza katılabilirsiniz.
Üye olmak için lütfen
tıklayınız
.
Son Mesajlar
Yenile
Yükleniyor...