Arama

Astım - Tek Mesaj #7

GusinapsE - avatarı
GusinapsE
Ziyaretçi
12 Eylül 2006       Mesaj #7
GusinapsE - avatarı
Ziyaretçi
ASTIM TEDAVİSİ

Buraya kadar anlatılanlar göz önünde tutulursa astım kontrolünün TEMELİ’nin enflamasyonu ortadan kaldırmak olduğu kolaylıkla anlaşılır.
Astım tedavisinin başarıya ulaşmasında aşağıdaki hususların bilinmesi çok yararlı olur:

1. Astım eğilimini ortadan kaldıracak mucizevi hiçbir tedavi yöntemi yoktur. Buna rağmen enflamasyon kontrol altında tutulursa astımlının hayatı boyunca şikayetsiz bir yaşam sürebileceği de bir gerçektir.

2. Astımın kontrolünde ilk adım enflamasyonu başlatan etkenlerden olabildiğince uzak kalmak veya bunlarla karşılaşmamaya çalışmaktır.

3. İkinci adım enflamasyonu önleyecek ilaçları kesintisiz ve devamlı kullanmaktır.

4. Antienflamatuar adı verilen ilaçların en önemlisi inhalasyonla alınan kortizon türevleridir. Bu ilaçlar bilimin astımlı insanlara sağladığı en önemli armağandır. Son yıllarda kullanım alanına giren ve antilökotrien adını alan ilaçlar da bazı astım vakalarında enflamasyon önleyici olarak çok yararlı olmaktadır. Bu ilaçlar koruyucu olarak gerekirse yıllarca kullanılmalıdır.

5. Astım nöbetleri, enflamasyonu kontrol edilemeyen kimselerde ortaya çıkar. Astım nöbetlerini ilaçlarla durdurmak mümkündür. Fakat astım kontrolünde hekimin görevi nöbeti tedavi etmek değil nöbetlerin kaynağı olan enflamasyonu önlemektir.

6. Astım için mucize ilaç yoktur. Hastalarımız genellikle bir torba ilaç ile bize gelirler. Bu torbanın içinde aynı türevden bir sürü değişik marka ismi taşıyan ilaç bulunur. Bu ilaçların bir çoğu bir işe yaramadığı için bırakılmıştır.