Arama


Avatarı yok
nötrino
Yasaklı
20 Haziran 2011       Mesaj #15
Avatarı yok
Yasaklı
Alıntı
Misafir adlı kullanıcıdan alıntı

bu dünyada yapacaklarınız sadece kendiniz içindir.yapacağınız sevaplar ve günahlar yanlızca size yazılacaktır.bir konuda fazla tereddütlü olmayın kapansammı kapanmasammı diye sormanıza gerek yok islamın gerektiği herşeyi yapmak zorunluluğumuz eğerki cehennem ateşinden kurtulmak istiyorsak? ayrıca zamanda önemlidir yani nekadar erken kapanırsanız sizin için iyi. geç kapanmanız sizin isteğiniz deil şeytanın isteğidir.nefsinize şeytan deil siz hakim olun.


Alıntı

.babam biraz islam konusunda serttir.
kapanmamı istiyor.ama daha lise 1 deyim.ve ben lise sonda kapanmak istiyorum.ne yapmamı önerirsiniz.
lütfen yardım edin

İslam Dininde Örtünme;

Yukarıdaki yoruma paralel bir kaç cümle eklemek istiyorumdur. Allah'ın bize yapmamızı emrettiği farz ibadetler Kur'an'da ayetlerle açıkca bildirilmiştir (Namaz kılmak,oruç tutmak,örtünmek... gibi).Örtünmek yapılması zorunlu olan bir farzdır. Nasıl oruç tutuyorsak, namaz kılıyorsak örtünme de aynı şekildedir!

Farz İbadet => Kesinlikle yerine getirilmesi gereken ve Allah tarafından açık ve net olarak emredilmiş olan ibadet olarak tanımlanır. Anne ve babalar sadece dinin emirlerini çocuklarına yumuşak bir şekilde anlatmakla görevlidirler. Bu onların sorumluluğudur. İslam dininde zorlama olmaz. Bu ibadetler yapılmadığı takdirde kişinin kendisi sorumlu olur. Allah'ın bize emrettiği farz ibadetlerde erteleme de olmaz. Zira sizin lise son sınıfa kadar yaşayacak bir garantiniz yok elinizde!
Son düzenleyen nötrino; 12 Haziran 2014 12:50