Arama

Medya Haber - Tek Mesaj #1625

RuffRyders - avatarı
RuffRyders
Kayıtlı Üye
21 Haziran 2011       Mesaj #1625
RuffRyders - avatarı
Kayıtlı Üye
Rusya'da uçak kazası: 44 ölü
Ülkenin kuzeyinde meydana gelen kazada ikisi çocuk 8 kişi kurtuldu.
110621uakalevbalkhlarge

Rusya'nın kuzeyindeki bulunan Petrozavodsk kentinde uçak kazası meydana geldi. Rusya Acil Durumlar Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Moskova'dan hareket eden RussAir havayoluna ait Tupolev 134 tipi uçak havaalanına 15 kilometre uzaklıkta bir otobana düşerek parçalandı ve alev aldı.

Yerel yetkililerden alınan bilgilere göre uçakta bulunan 5'i mürettebat 52 kişiden 44'ü olayda hayatını kaybetti. Rus haber ajanslarının bildirdiğine göre, kazada hayatını kaybedenlerin arasında bir İsveç vatandaşı da bulunuyor. Yaralanan 8 kişiden bazılarının durumunun ağır olduğu bildirildi.


MUCİZE GERÇEKLEŞTİ

Kazadan sağ kurtulanlar arasında iki çocuk da bulunuyor. Rusya Acil Durumlar Bakanlığı , bir anne ile 9 ve 14 yaşındaki çocuklarının da yaralılar listesinde bulunduğunu ancak durumlarının ciddi olsuğunu açıkladı.

Haber ajansları uçağın kara kutusunun bulunduğunu duyurdu. Karakutu incelemesinden sonra ayrıntılı bir açıklama yapılması bekleniyor. Rusya Soruşturma Komitesi, kazaya insan hatası veya teknik bir arızanın yol açtığı olasılığı üzerinde durduklarını açıkladı.


Havacılık Komitesi Başkan Yardımcısı Aleksiy Marazov da yaptığı açıklamada, yoğun siste inmenin son derece zor olduğunu ve pistteki yüksek yoğunluktaki aydınlatma ışıklarının ise yoğun siste inen uçağa yardımcı olamadığını söyledi.


Petrozavodsk Havaalanı Müdürü Aleksiy Kuzmitskiy de yaptığı açıklamada, elde ettikleri ilk bilgiye göre uçağın alçalma sırasında elektrik hattını kestiğini ve karayolundaki ışıkların kesilmesine neden olduğunu kaydetti.


'UÇAK TEKNİK AÇIDAN İYİYDİ'

RusAir'den yapılan açıklamada, Tu-134 tipi uçağın kontrollerinin düzenli olarak yapıldığı ve uçağın teknik açıdan iyi durumda olduğu belirtildi.

Tu-134 ve Tu-154 uçakları 1960'lı yıllardan beri Sovyet ve Rus sivil havacılığının en önemli uçakları oldu. Petrozavodsk havaalanı yakınında alçaldığı sırada düşen 68 yolcu taşıma kapasitesine ve 2 bin kilometre uçuş menziline sahip Tu-134 tipi uçak 1980 yılında yapılmıştı.


BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.