Arama


nicely - avatarı
nicely
VIP VIP Üye
8 Temmuz 2011       Mesaj #3
nicely - avatarı
VIP VIP Üye
"BİRÇOK HASTALIK KARIN AĞRISINA NEDEN OLABİLİR"
Karın ağrısı hastalık habercisi olabilir
(İHA) - Uzmanlar, karın ağrısı şikayetinin altında farklı sebepler olabileceğine dikkat çekerek, bilinçsiz bir şekilde ilaç alınmamasını öneriyor. Yemek sırasında gelişen hafif şiddetteki karın ağrılarında ise hafif buzlu su içilmesi, tost yenmesi, elma suyu içilmesi veya muz yenmesi öneriliyor.

Prof. Dr. Taviloğlu, karnın farklı bölümlerinde hissedilen ağrıların farklı sebeplerden kaynaklanabileceğinin altını çizerek, "Karın sağ üst bölümünde olan ağrılardan; karaciğer, safra kesesi ve yollarının hastalıkları ve ülser sorunları sorumlu olabilir. Karın sol üst bölümünde olan ağrılarının sebebi; dalak, pankreas, ve karın şah damarının (aorta) hastalıkları olabilir. Göbeğin üst bölümünde olan ağrılarda yemek borusu, mide ve on iki parmak bağırsağının, gastrit, ülser ve reflü gibi hastalıkları akla gelmelidir.
* Karın sol alt bölümünde olan ağrılarda; kalın barsak iltihapları, yumurtalık sorunları, karın şah damarının hastalıkları, idrar sorunları, dış gebelik sorunu ve apandisit problemi olabilir.
* Karın sağ alt bölümünde olan ağrılarda ise apandisit, idrar sorunları, dış gebelik sorunu, yumurtalık sorunları, fıtık boğulması, safra kesesi ve yolları sorunları düşünülmelidir


Karın ağrısı sorunu olan kişilerin bazı hallerde kesinlikle doktora başvurması gerekiyor. Prof. Dr. Taviloğlu, bu durumları şöyle sıralıyor:
"Şiddetli, tekrarlayıcı, artan ve devamlı karakterde ağrılar, ağrı ile nefesin kesilmesi, baygınlık hissi, kanama, kusma ve yüksek ateş olması, karın ağrısının göğse, boyuna ve omuza yayılması, dışkıda kan görülmesi, karında gerginlik ve şişme olması."


GEÇMİŞ OLSUN, ŞİFALAR DİLERİM.
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 2 üye beğendi.
Birbirimize tutundukça ;Bıçakların ucu kapanacak.. ~Smiley9TenderMsn Inlove