Arama

Cep Telefonu Tanıtımları - Tek Mesaj #20

AndThe_BlackSky - avatarı
AndThe_BlackSky
VIP VIP Üye
9 Temmuz 2011       Mesaj #20
AndThe_BlackSky - avatarı
VIP VIP Üye
Nokia N9
Akıllı telefon pazarında rekabet güçlüğü yaşayan Nokia, yeni özelliklerle donattığı N9 modeliyle şansını artırmayı deneyecek. Telefonun en ilgi çeken iki özelliği, MeeGo işletim sistemini kullanan ilk ve son telefon olması ve önyüzünde hiç bir tuş taşımaması. Sabah erken saatlerde duyurulan N9, NFC (yakın alan iletişim) teknolojisi ve 4G bağlantı becerisine sahip. Makinede çizilmez ve kırılmaz (Gorilla Glass) kaplamalı 3.9 inç AMOLED ekran, 8MP çözünürlüklü Zeiss lensli, otomatik odaklamalı ve flaşlı fotoğraf makinesi ve 720p HD video gösterme yeteneği bulunuyor.
Oldukça sade ve şık görünen N9, 1GHz hızında OMAP3630 işlemciyle çalışıyor, grafikler için de PowerVR SGX530 yonga seti kullanıyor. OVI servisleriyle tam uyumlu N9’un çarpıcı özelliklerinden biri de, yandaki ses ve fotoğraf çekme tuşları dışında hiç bir tuş taşımaması. Bluetooth 4 ve 802.11a/b/g/n WiFi dahil tüm bağlantı özellikleri de elbette yerinde.
Her hangi bir uygulama çalışırken köşeden yana sürükleyerek ana ekrana geri dönülüyor. Ana ekranda üç sayfa bulunuyor: Uygulama menüsünü gösteren ekran, anlık ve sosyal ağ mesajlarını sürekli güncelleyerek gösteren ekran ve açık olan uygulamalardan son işlem yapılandan geriye sıralayarak sergileyen ekran.
16GB ve 64Gb bellek seçenekleriyle üretilen N9’un yıl sonuna doğru piyasada olması bekleniyor. Resmen açıklanmasa da fiyatların farklı pazarlarda 600 ile 900 dolar arasında değişeceği tahmin ediliyor.
ingapur'da Nokia CEO'su Stephen Elop'un katılımıyla yapılan basın toplantısında ayrıca Windows Phone 7 işletim sistemiyle çalışacak ilk telefonun izleyen bir kaç ay içinde çıkarılacağı açıklandı ancak detay verilmedi. Birkaç yıldır MeeGo işletim sistemi üzerinde çalışan Nokia, Microsoft ile işbirliğine gittikten sonra yeni nesil akıllı telefonlarında Windows Phone 7 kullanma kararı almıştı.
N9, MeeGo işe çalışan ilk ve, şimdilik bilinenlere göre, son telefon olacak.


ntvmsnbc
Son düzenleyen Safi; 20 Ekim 2019 23:44