Arama

Rüya Nedir? - Tek Mesaj #5

_Yağmur_ - avatarı
_Yağmur_
VIP VIP Üye
12 Temmuz 2011       Mesaj #5
_Yağmur_ - avatarı
VIP VIP Üye
Rüya Ne Kadar Sürer?
MsXLabs.org

Bilim dünyasında uzun yıllardır uykuda görülen rüyanın süresi hakkındaki tartışmalar sona erdi...


Bilim dünyasında uzun yıllardır uykuda görülen rüyanın süresi hakkındaki tartışmalar sona erdi. İnsanların gerçekten rüya gördüğü ortaya kondu ve rüyaların süresi tespit edildi.

Rüyaların süreleri ile ilgili yapılan araştırmanın süreçleri ve araştırma sonucu bu yazıda

Bilim adamlarının yaptıkları araştırmalar sonucu bazıları rüyaların saniyeler içersinde sona erdiğini bazılarıda saatlerce devam ettiğini söylemiştir.

Dr. B. Klein isimli bir Amerikalı bilim adamı tartışmaların gölgesinden araştırmalarına devam etti. Araştırmasına gönüllü olarak katılan deneklerini hipnoz ederek uyuttu ve bir süre sonra uyandırıp gördükleri rüyayı ya da rüyaları anlatmalarını istedi. Sonuç olarak insanların anlattıkları rüyalara göre rüya süresinin 20 saniyeyi geçmediğini tespit etmiştir.

Araştırmanın ilginç tarafı uyandırdığı deneklerinin 3 ila 5 saniye süren rüyalarını saatlerce anlatabileceklerini görmüştür. Hatta bazılarının rüyalarını kalınca bir roman olacak şekilde ifade ettiklerinide belirlemiştir.

Dr. Klein araştırmalarını sürekli devam etti ve uzun mesailer uykusuz gecelerinin ardından 1953 yılında Chicago Üniversitesi uzmanlarından biri olan Dr. Kleitman ve öğrencisi Aserinsky ile geniş çaplı araştırma yapmaya başladılar. Objektif deneylerden aldıkları sonuçlar karşısında tatmin olmayan uzmanlar nörofizyolojik araştırmalara başladılar.

Dr. Kleitman'ın 30 yılı aşkın süredir rüya görmemeye çalışmaktadır. 1 haftadan fazla bir süre rüya görmemeye dayanamamış ve araştırmasını diğer insanlar üzerinde yapmaya karar vermiştir. Yaptığı deneyler ve incelemeler sonucunda rüya sırasında kısa ve uzun süren göz hareketleri olduğunu görmüştür. Deneklerini göz hareketlerinin başladığı ve bittiği anlarda uyandırarak incelemeler yapmıştır. Her seferinde deneklerin rüya gördüklerini tespit etmiştir.

Yaptığı tespitleri bilimsel araştırmalara ışık tutması amacıyla sunma gereği duymuştur.

Hayatı boyunca rüya görmediklerini söyleyen insanları toplayıp onlar üzerinde de inceleme ve deneyler yaptı. Göz hareketlerinin başladığı anda deneklerini uyandırdı ve denekler ilk
kez rüya gördüklerini söylediler.

Dr. Kleitman yaptığı araştırmalar sonucu, herkesin rüya gördüğünü bazı insanların rüyalarını hatırladığını bazılarının hatırlayamadığını ortaya koydu. Rüyaların en belirgin kanıtı ise uyayan kişilerin hızlı göz hareketlerini olduğunu belirtti.


Son düzenleyen _Yağmur_; 18 Şubat 2016 20:45
"İnşallah"derse Yakaran..."İnşa" eder YARADAN.