Üye Ol
Giriş
Hoş geldiniz
Misafir
Son ziyaretiniz:
11:35, 1 Dakika Önce
MsXLabs Üye Girişi
Beni hatırla
Şifremi unuttum?
Giriş Yap
Ana Sayfa
Forumlar
Soru-Cevap
Tüm Sorular
Cevaplanmışlar
Yeni Soru Sor
Günlükler
Son Mesajlar
Kısayollar
Üye Listesi
Üye Arama
Üye Albümleri
Bugünün Mesajları
Forum BB Kodları
Your browser can not hear *giggles*...
Your browser can not hear *giggles*...
Sayfaya Git...
Cumartesi, 13 Aralık 2025 - 11:35
Arama
MaviKaranlık Forum
Serdar Ferhat Paşa
-
Tek Mesaj #1
Daisy-BT
Ziyaretçi
14 Temmuz 2011
Mesaj
#1
Ziyaretçi
Serdar Ferhat Paşa
Serdar Ferhat Paşa
III. Murat saltanatı döneminde 1 Ağustos 1591-4 Nisan 1592 tarihleri arasında yaklaşık sekiz ay, 16 Şubat 1595-7 Temmuz 1595 tarihleri arasında da yaklaşık dört ay sadrazamlık yapmış bir Osmanlı devlet adamıdır.
Enderunda yetişti. Yeniçeri ağası (1581), Rumeli beylerbeyi (1583), aynı yıl içinde de İran cephesi seraskeri oldu. 1586'da ikinci kez İran cephesi seraskerliğine getirildi. Bu görevde büyük başarılar elde etti ve İran'la kendi adıyla anılan antlaşmayı imzaladı. Uzun yıllar süren İran savaşları bu antlaşmayla sona erdi. 1591 yılında sadrazamlığa getirildi, 1595'te ikinci kez sadrazam oldu. Ancak bu sadrazamlığı kısa sürdü. İstanbul'da aleyhinde çevrilen entrikalar sonucu idam edildi.
Ferhat Paşa, 16. yüzyıl sonlarında gelen liyâkatli vezirlerden biri olup kendisine her verilen vazifede başarı göstermiştir. Osmanlı târihçileri onun doğru ve açık sözlü bir vezir olduğunda birleşmektedirler. Sultan Üçüncü Mehmed Han sonradan onun hakkında söylenenlerin iftira olduğunu anlayınca çok üzülmüştür. Ferhat Paşa Kumkapı’da Mualla Mescidini, Halvetiye şeyhlerinden Mahmud Efendi için yaptırmıştır.
MsXLabs.org & Morpa Genel Kültür Ansiklopedisi
BEĞEN
Paylaş
Paylaş
Cevapla
Kapat
Saat: 11:35
Hoş Geldiniz Ziyaretçi
Ücretsiz
üye olarak sohbete ve
forumlarımıza katılabilirsiniz.
Üye olmak için lütfen
tıklayınız
.
Son Mesajlar
Yenile
Yükleniyor...