Şu an CEBRAİL nerede.. CEBRAİL (as) bir gün ALLAHU TEALA HZ.ne sorar; YA RABBİ senin şu an kainat da ki en sevgili kulun kimdir ve nerededir? ALLAHU TEALA HZ. emir buyurur cebrail (as)'a şu gün dünyanın şurasında bir tane köprü var oraya git ve bekle diye emir buyurur. CEBRAİL (as) o gün gelince ALLAHU TEALA HZ.nin emri gereği söylemiş olduğu köprünün yanına insan kılığında gider ve beklemeye başlar.Biraz zaman geçince fakir görünümlü bir tane insan gelir köprüyü geçer ve seccadesini serip oturur ve ALLAHU TEALA HZ.ni zikretmeye başlar. Bir süre sonra bir süvari birliği çok süratli bir şekilde köprünün diğer tarafından gelmektedir. Adamcagız süratle kalkar atlar benden ürkmesinde üzerindekilere zarar vermesin diye köprünün yanından uzaklaşır ama buna rağmen süvarilerin komutanın atı ürker ve at şaha kalkınca komutan yere düşer. Komutan çok sinirlenmiştir ve hışımla eline kamçısını aldığı gibi adamın üstüne yürür, adamcagızı kamçılayarak her tarafını kan içinde bırakır ve yoruluncaya kadar döver.Artık dayak atacak dermanı kalmayan süvarilerin komutanı dövmeyi bırakır. Adamcagız her tarafı kan içindedir ayağa kalkar ve mahçup ve üzügün bir şekilde süvarilerinin komutanının yanına gider ve der ki : Efendim bu aciz ve günahkar kula hakkınızı helal ediniz,bizim yüzümüzden atınızdan düştünüz ve üstünüz toz oldu,yolunuzdan alıkoydum sizleri der ve yalvararak helallik ister. Süvarilerinin komutanı hala çok sinirlidir ve defol git başımdan diyerek atına biner adama bir tane tekme vurur adam yere yıkılır ve atını dört nala sürrek gider. Adamcagız arkasından bağırmaktadır efendim bize hakkınızı helal ediniz diye. Bütün bu olanları CEBRAİL (as) görmüştür ve adamın yanına insan kılığında gelir selam verir adamcağız selamını alır adam ve CEBRAİL (as) der ki : Sana bişey soracağım ama bana dogru söyleyeceksin Adamcağız pekir der CEBRAİL (as) buyurur : Şu an CEBRAİL'in nerde olduğunu bana söyleyeceksin Adamcağız ben nerden biliyim onu ancak RABBİM bilir der. CEBRAİL (as) sıkıca adamı tutar ve sıkmaya başlar söylemezsen seni burda öldürürm der Adamacağız korkar ve bana biraz müsade et der ve gözlerini kapatır ve der ki : Şu an dünyanın her tarafını gezdim ama CEBRAİL (as) bulamadım ama bir tek buraya ikimizin olduğu yere bakmadım. CEBRAİL (as) ben olmadığıma göre sensin der. CEBRAİL (as) kendini tanıtır ve adamın sırtını sıvazlayarak ALLAH (cc) dostluğu sana hayırlı ve mübark olsun der ve oradan ayrılır... Kaynak Son düzenleyen Gece Prensesi; 21 Temmuz 2011 15:45
Sebep: Sayfa yapısı