Arama


Avatarı yok
nötrino
Yasaklı
23 Temmuz 2011       Mesaj #44
Avatarı yok
Yasaklı
Alıntı
Misafir adlı kullanıcıdan alıntı

bence sihir yok . sihir olsaydı Allaha ihtiyacımız olmazdı sihir yoktur sihir var ditenler peri ile ilgili şeyler izliyollarsa etki gibi bişe kalmıştır. ben bikere arkadaşlarımla sihir olduğuna inandık ve winx kılap diye bi r kuluüp kurduk en sonda sihir olmadığına inandık

Alıntı

sihir olsaydı Allaha ihtiyacımız olmazdı

İslam Dininde Sihir ve Büyü

Sihir, büyü dahil dilediğini yaratmaya muktedir olan ve herşeyin O'na muhtaç olduğu hiçbir şeye ihtiyacı olmayan, herşeye gücü yeten, eşsiz ve benzersiz olan tek yaratıcı Allah'tır(C.C). İnsan aciz bir varlıktır, allame-i cihanda olsa Allah'a muhtaçtır. Hiçbir şey kendi kendine varolamaz Herşeyi yaratan bir Yaratıcı vardır, O Yaratıcı Allah'tır ve sadece O'nun varlığı kendindendir!

*Bu tür hassas konularda yorum yaparken cümlelerinizi daha dikkatli, düşünerek kurun. Zira yapmış olduğunuz yorumdan yaşınızın küçük olduğu kanısına varıp yukarıdaki kısa açıklamayı yapma gereği duydum!

Ayrıca, Dinimizde büyü ve sihir vardır. İslam, insanların arasını bozmak,onlara zarar vermek için muska yazmayı ya da yazdırmayı bu minvalde sihir ve büyü yapmayı ya da yaptırmayı çok büyük günahlardan sayarak yasaklamıştır.Kısacası dinimizde sihir ve büyü vardır. Kur'an büyü ve sihirden bahseder ama bunları onaylamaz. Tevhid inancına zarar verdiği ve kötüye kullanılabileceği için de haram kılınmıştır!

'O sihri yapanlar, Allah'ın izni olmadan hiç kimseye zarar verebilecek durumda değillerdi. Onlar böylece kendilerine fayda veren şeyleri değil de zarar verecek şeyleri öğrendiler.'(Bakara Sûresi, 102)
Son düzenleyen nötrino; 23 Ocak 2015 11:36