slm.. mimarlık düşünüyorum , ama tercihten önce bazı soru işaretlerini gidermem gerekiyor.. okuyan kişilerden zorluğuyla ilgili şu yorumları aldıktan sonra tekrar düşünmeli miyim demeye başladım :
1)şöyleki; bölümünü bitirmiş bir mühendis (elektronik, elektrik, makina, bilgisayar, telekom., kontrol, endüstri vs.), cv'sine onu bunu katmasa bile, şu dönemde milyar üstü bir maaşla ilk işine girebiliyor. (kafası basan insanlardan bahsediyorum). oysa bir mimarın, cv'sini geliştirmesinin birinci sebebi; iyi bir maaşdan öte, sadece bir işe girebilmektir
2).ömrümden ömür yiyen, sayesinde her işi bırakıp ev hanımlığına başlamayı istememe sebep olan meslek.
3)okulu bitirdikten hemen sonra emekli olma isteği uyandıran meslek. mesleğim
4)henüz okulu bitirmemiş olmama rağmen sıkılmaya başladığım mesleğimsi kafa yorucu iş
vs..
şimdi öğrenmek istedğim bunların dğruluğu yanısıra, okuma zorluğu, çalışma temposunun ne derece yoğun olduğu, ortalama maaşı vs.. o kadar okuduktan sonra benmle aynı eğitimi almamasına rağmen maaşı da iş imkanı da dah aiyi olan kişileri görüp emeğimin karşılığını almadığımı ne sıklıkla düşünürüm mesela _?