Arama

Rower - avatarı
Rower
VIP MazessezaM
28 Temmuz 2011       Mesaj #16
Rower - avatarı
VIP MazessezaM
Alıntı
Misafir adlı kullanıcıdan alıntı

arkadaşlar bana yardım edin Msn Sad

facebook gibi sitelerde video açınca bilgisayar önce donuyor sonrada reset tıyorMsn Sad yardımlarınız için şiimdiden teşekkür ederim...

ram: 2 gb ekran kartı: 512 ati saphira işlemci: intel duo 2 ana kart: asus p5k se

Bu cevap makinaları reset atan tüm arkadaslar için geçerlidir...

Benim tahminim eğer PC de virüs falan yoksa sorun ısınmadan kaynaklanıyor... Video açtığınızda ekran kartı ve islemciye daha çok yük biner,bu durumda daha çok ısınır CPU ve ve GPU belli sıcaklık değerlerini astığında islem yapamaz hale gelir donar ve sisteme reset atar...

Öncelikle sisteminizin sıcaklık değelerini kontrol etmelisiniz EVEREST PC Wizard gibi proğramlarla sıcaklık değerlerine bakabilirsiniz...
İslemci ve ekran kartı için 40 45 50 derece değerler normaldir 70 80 yüksek değerler daha fazlası 100 dereceye kadar çıkabilir sonrasında resetle sonuçlanır bazen de yanabilir.

Bunun çözümü kasayı açıp fan ile islemci arasındaki termal macunu yenilemek aynı zamanda fan kontrolcüsü varsa veya yardımcı proğramla fan hızını yüksek devirde ayarlamak... Ya da kasa için takviye fan alıp takmak...

Sorun sıcaklık değerleri ile ilgili değilse sağlam bir virüs taraması yapıp sonuç alınamassa baska çözüm yollarına bakıp formata kadar gitmektir.
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Gölgen misali yanındayım!Msn Thunder