Arama


Avatarı yok
nötrino
Yasaklı
28 Temmuz 2011       Mesaj #6
Avatarı yok
Yasaklı
Alıntı

bende sosyal fobiyim bunu yeni anladım oysa bana bipolar duygulanım bozukluğu teşhisi koymuşlardı şundan eminimki yıllarca yanlış tedavi gördüm sosyal fobiyle bendeki belirtiler aynı şimdi ben napıcağım lütfen yardım edin.

Kendinizi en iyi siz tanırsınız Genelde bipolar bozuklukların nedeni tam olarak bilinmemekle birlikte yapılan araştırmalar bu hastalığın kalıtım ve çevre yoluyla geçtiği olasılığını ortaya koymuştur Sosyal fobi ise kontrolsüz durumlarda ilaçla tedavi gerektiren buna ek olarak kişinin kendi iradesiyle yenilebilir bir hastalıktır!


Alıntı

bende aşırı bir iletişim kopukluğu var insanlarla iletişim kurmakta güçlük çekiyorum girdiğim bazı ortamlarda pek konuşmadığım için birçok şeye sessiz kaldığım için hep eziliyorum kendimi ifade edemiyorum biri bana birşey sylediğinde ona cevabını anında vermek istiyorum ama sessiz kalınca insanlar hep ezmeye çalışıyolar dalga geçmeye çalışıyolar bana yardıcı olabilir misiniz ne yapmam gerekiyor ??

Alıntı

merhabalar ben 26 yaşında bir gencim.Yazınızı okuduktan sonra malesef benimde sosyal fobimin olduğuna kanaat getirdim.Yazılan şeyler aynen bendede geçerli.Aşırı derece çekingen bir kişiliğim var ve ben bu durumdan kurtulmak istiyorum.Bu çekingenliğim, sosyal ve iş hayatımı çok olumsuz yonde etkiliyor.Korku ve heyecan durumlarından kurtulmak istiyorum. Kendimce yöntemler denedim ama kısa süre içinde pes etmek durumunda kaldım,ne yapsam olmuyor, ileri götüremedim.çoğu yazılarda ilaç kullanmak gerektiği yazıyor.Acaba ilaç kullanmadan bu duruma son verilemez mi? Cevabınıza şimdiden teşekkürler.

Buraya bu yazıyı yazabildiğinize göre kendinizi ifade edebilme yeteğiniz de var demektir. Her insanın kendisini ifade edebilme özgürlüğü vardır. Bu size verilmiş bir hak ve kimse bu hakkı siz izin vermediğiniz sürece elinizden alamaz!

Çekingen olmanızın en önemli nedeni toplum içinde hata yapmaktan korkmanız, buna ek olarak şunu desem acaba ne derler? Acaba fikirlerim kabul görür mü? Acaba beni aralarına kabul ederler mi? gibi gereksiz sorularla zihninizin meşgul edilmesidir!

Acaba kelimesini listenizden silmelisiniz. Bunun yerine yapabilirim, güçlüyüm,kendimi çok daha iyi ifade edebilirim, düşüncelerim değerli ben değerliyim türünden telkinlerle kendinize olan güveninizi daha da artırıp bu fobilerinizi yenebilirsiniz.Kendinize saygı duyun, kimse mükemmel değildir, her insan hata yapabilir. Korkularınızı, çekingenliğinizi yenmek sizin elinizdedir sadece. Bunun için olduğunu düşündüğünüz sosyal fobilerinizin, korkularınızın, çekingenliğinizin üzerine gidin. Bu bağlamda aşağıdaki önerileri de deneyebilirsiniz!

Sosyal fobisi olanlara öneriler;

-Sosyal fobiden kurtulmak isteyen kişi sosyal ortamlara girerek korku duymamayı öğrenmelidir!

-Şikayetler ortaya çıksa da sosyal ortamlara girmeye devam etmeli ve mümkün mertebe ortaya çıkan sıkıntılara önem vermeyip kendisini suçlamamalıdır!

-Kişi olumlu tecrübeler kazandıkça korkusu azalır, cesareti artar ve belli bir zaman sonra korktuğu durumların tamamen ortadan kalktığını görür!

*Buna rağmen fobinizi kontrol edemiyorsanız, etmekte zorlanıyorsanız ilaç tedavisi olmadan sosyal fobi tedavisinde oldukça etkili olduğu düşünülen ve bu bağlamda düzenlenen psikoterapiler ve grup terapileri yardımıyla da iyileşebilirsiniz!
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Son düzenleyen nötrino; 5 Aralık 2015 11:11