Alıntı
Fxhrxttxn adlı kullanıcıdan alıntı Emekleriniz için teşekkür ediyorum. Bana sorduğum soruların konu alanlarını belirtirseniz, üzerinde çalışacağım.
Şu an paintte hazırlayabildiğim sorular bunlardır, zahmete girdiğiniz için mahcubum. Sanırım matematik özel dersi almam yerinde olacak, şu vizeyi atlatsam acaba 20 gün içerisinde Matematik1 konularını öğrenebilirmiyim endişeliyim.
Umarım öğrenirim. İlgili soruları yüklemeye devam edeceğim. Parapsikoloji konularıyla ilgili olduğunuzu gördüm, hayatım bu tür konularla geçti, belki merak ettiğiniz bir takım şeyleri anlatabilirim. Uzaylılar'a inancım yok yalnız...(Her ne kadar gördüğünü söyleyen tanıdıklarım, ve çeşitlerinden bahseden tanıdığım bazı kişiler olsada) Neyse konuyu dağıtmadan devam edeyim;
|7X-4|< eşit 10=>Bu tür sorular hem eşitsizlikler hemde mutlak değer konusuyla ilgilidir Kısaca mutlak değerli eşitsizlikler adıyla biliniyordur.
-10< eşit |7X-4|< eşit 10=>-6< eşit 7x< eşit 14=>-6/7< eşit x< eşit 2 aralığı bulunur
*İkinci soru eşitsizliklerle bağlantılı fonksiyon sorusudur=>f(2) değeri sorulduğundan verilen seçeneklerden uygun olanı seçilir ve f(2) değerini sağlayan eşitsizlik bulunmuş olur Buna göre 9-x2,x>1 dendiği için x yerine 2 yazıldığında 9-4=5 ve x>1 değerini sağladığı için bu eşitsizlik cevap olur
*Üçüncü soru çarpanlara ayırma ve eşitsizliklerle ilgili bir sorudur,Bu tür sorularda paydayı ortak çarpana dönüştürürseniz işlem kolaylığı sağlar.
2/x(x+5)+3/2(x-5)=15/(x-5)(x+5)=>bu işlemde paydaları eşitleyerek çözüm kümesini bulabilirsiniz
*Dördüncü soru rasyonel ifadelerle bağlantılı olup,üslü sayılar konusuyla ilgilidir.Bu tür sorularda parantez içlerine dikkat etmeniz gerekiyordur
(-3)2=>9
3 üzeri 2=>9
(3)-2=>(1/3)2=1/9=>(-3)2-3üzeri 2+(3)-2=>9-9+1/9=1/9 bulunur.
Son düzenleyen Safi; 30 Eylül 2016 01:00