Arama

Medya Haber - Tek Mesaj #328

evo - avatarı
evo
VIP kirlenmek güseldir : )
14 Eylül 2006       Mesaj #328
evo - avatarı
VIP kirlenmek güseldir : )
''TÜM SEÇENEKLER MASADA"

ralston

ANKARA - ABD'nin Terörle Mücadele Özel Temsilcisi Emekli Orgeneral Joseph W. Ralston, terör örgütü PKK ile mücadelede askeri güç kullanımı dahil olmak üzere bütün seçeneklerin masada olduğunu söyledi. Raltson, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakanlık Merkez Binada yaklaşık 45 dakika süren bir görüşme yaptı. Görüşmeye, Türkiye'nin terörle mücadele koordinatörü emekli Orgeneral Edip Başer de katıldı.
Görüşmenin ardından gazetecilere açıklama yapan Raltson, Diyarbakır'daki olayı ''korkunç bir saldırı'' olarak niteledi.
Türkiye ve Türk halkının terör örgütü PKK ile mücadeleye ilişkin ciddiyetini anladığını ifade eden Raltson, güç kullanımının ne zaman ve hangi koşullarda olacağı sorusuna, ''Hangi askere sorulsa, bunu son seçenek olarak gösterir'' yanıtını verdi. Raltson, ''Bazı zamanlarda ise diğer tedbirler etkili olmaz, birinin güç kullanması gerekir, o vakit hiçbir şey masanın dışında değildir'' dedi.

''TERÖR TEHDİDİNE KARŞI GEREKENİ YAPACAĞIZ''
Başbakan Erdoğan, ABD'nin Terörle Mücadele Özel Temsilcisi Emekli Orgeneral Joseph W. Ralston'a ''Türk halkının can ve mal güvenliğine yönelik terör tehdidine karşı ne gerekiyorsa yapılacağını'' söyledi.
Başbakan Erdoğan Başbakanlık Merkez Bina'da kabul ettiği Ralston'u göreve başlamasından dolayı kutladı.
Ralston'na yeni görevinde ''terör örgütüyle muhatap olmak anlamına gelecek herhangi bir adımın atılmamasının önemini'' hatırlatan Erdoğan, ''Halkımızın can ve mal güvenliğine yönelik terör tehdidine karşı ne gerekiyorsa yapacağız'' dedi.
Ralston da Türk kamuoyuna yaptığı açıklamalara atıfta bulunarak, ''Teröristleri muhatap almanın asla söz konusu olmayacağını'' söyledi.

"TAHAMMÜLÜMÜZ KALMADI" MESAJI
Ankara'da temaslarda bulunan ABD'nin Terörle Mücadele Özel Temsilcisi Emekli Orgeneral Joseph W. Ralston'a, Türkiye'nin PKK terörüyle mücadelede artık tahammülünün kalmadığı mesajı verildi. Ralston'un, Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Büyükelçi Ali Tuygan ve Türkiye'nin terörle mücadele koordinatörü olarak atanması beklenen Emekli Orgeneral Edip Başer ile görüşmesine ilişkin bilgi veren diplomatik kaynaklar, Amerikalı temsilciye, son dönemlerde PKK terörünün arttığına işaretle, aralarındaki işbirliğine yeni enerji katmak gerektiğinin iletildiğini belirttiler. Emekli Orgeneral Ralston'un bu göreve atanmasının, ABD'nin bu yönde bir kararlılığa sahip olduğunu gösterdiğini ifade eden kaynaklar, görüşmede Türkiye'nin somut netice beklentisinin önemle dile getirildiğini ve bu çabanın odak noktasının Irak olması gerektiğinin iletildiğini söylediler.