Alıntı
Misafir adlı kullanıcıdan alıntı arkadaşlar ben çok göz zinası yaptım bidaha yapmasa tövbe etsem allah beni af edermi cevabınızı bekliyorum çok pişmanım
Kardeş yapılması gereken, samimi bir tevbedir samimi/nasuh tevbe edeni, Allah (cc) affedeceğine vaad etmiş her ne zaman insan hata etse tevbe etmelidir
Alah affetsin cümlemizi BEN FARE DEĞİLİM
Bir öğrenci hocasına, harama bakmaktan kendini alıkoyamamaktan nefsini şikâyet eder Hocasına:
—Hocam harama bakmamak için çare nedir ne yapmam lazım? Hoca:
—Oğlum demiş Farey'i düşün Öğrenci anlamayınca Hoca açiklamış;
—Fare'nin zekâsı zayıftır hemen unutur Yem görür tam yiyeceği sırada faka tutulacak gibi olur kaçar ama yine unutur tehlikeyi ve bir daha dener Neticede fak onu yakalar ve ölür Hoca devam eder sözlerine
—Sen akıllısın tehlikeyi gördüğünde fare gibi davranma! hemen uzaklaş demiş
Öğrenci
—Tamam demiş
Ertesi gün çarşıya çıkar ve yine harama tam bakacağı sırada hocasının sözlerini hatırlar fare olmadığını düşünerek yüzünü çevirir ve şöyle der
—Ben fare değilim… ben fare değilim… ve hep harama bakacağı sırada öyle demeye devam etmiş
Tahrim Suresi'nin 8 Ayet-i Şerif-i
Okunuşu
Yâ eyyühellezîne âmenû tûbû ilâllâhi tevbeten nasûhâ(nasûhan), asâ rabbukum en yukeffire ankum seyyiâtikum ve yudhilekum cennâtin tecrî min tahtihel enhâru, yevme lâ yuhzîllâhun nebiyye vellezîne âmenû meah(meahu), nûruhum yes'â beyne eydîhim ve bi eymânihim yekûlûne rabbenâ etmim lenâ nûrenâ vagfir lenâ, inneke alâ kulli şey'in kadîr(kadîrun) Anlamı
Ey âmenû olanlar (Allah'a ulaşmayı dileyenler)! Allah'a Nasuh Tövbesi ile tövbe edin! Umulur ki Rabbiniz, sizin günahlarınızı örter ve sizi altından nehirler akan cennetlere koyar O gün Allah, nebîleri ve O'nunla beraber olanları mahzun etmez Onların nurları, önlerinde ve sağlarında koşar“Rabbimiz, bizim nurumuzu tamamla ve bize mağfiret et (günahlarımızı sevaba çevir) Muhakkak ki Sen, herşeye kadirsin” derler