Arama

nötrino
Yasaklı
2 Ağustos 2011       Mesaj #40
Yasaklı
Alıntı

şöyle bi şey duydum biz daha yaratılırken yani öz halindeyken Allah bize soruyormuş ne yaşamak istiyosunuz diye biz kendi cevaplarımıza göre yaşıyomuşuz bu dünyayı

Bahsettiğiniz olayın adı kalu bela'dır Bu olayın özü sizin duyduğunuz şekilde değil farklıdır.Ruhlar yaratıldıkları zaman, Allah(C.C) onlara Ben sizin Rabbiniz değil miyim?(elestü birabbiküm) diye buyurduğunda,ruhlar da karşılığında (Kalu bela)=>evet Sen bizim Rabbimizsin diye karşılık vermişlerdir.

Alıntı

biz kendi kararlarımızı kendimiz verdiğimizi sanıyoruz ama aslında hepsi kaderin içinde herşey baştan belli gibi bi şey mi?

Siz kendi kararlarınızı verseniz de vermesenizde Allah ne yapacağınızı sizi yarattığı andan itibaren ezeli ilmiyle biliyordur Kısacası Allah,insanlara doğru yolu gösterip, önüne seçenekler sunsa da sizin hangi yolu tercih edip ne yapacağınızı da en başından beri biliyordur Bilmeyen sadece insanın kendisidir Bunun yanında seçme şansı verilen de yine insanın kendisidir Allah kullarının önüne bir çok seçenek,yol sunmuş ve onlara irade vermiş,düşünme gücü vermiştir.İnsan kendi iradesini kullanarak, hangi yolu, seçeneği tercih ederse,Allah onu o kulu için yaratır ve anlamasına yardım eder ve burada sorumlu olan; kişinin seçtiği yol itibariyle kendisidir.

BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.