Arama


Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
4 Ağustos 2011       Mesaj #3
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
marsın güneşe olan uzaklığından dünyanın güneşe olan uzaklığını çıkartırsanız DÜZ MANTIK ile dünya ile mars arasındaki uzaklığı bulursunuz (illa bi uzaklık istiyorsanız)....! FAKAT! her birinin güneş etrafında dönme hızı farklı olduğu için güneşe göre açılarda farklı olacagından şu anki AÇILARINI BİLMEK GEREKİR gezegenlerin arasındaki uzaklıklar her gün her ay her yıl her 10 yılda bir her 100yılda bir değişiyor...

Bugün 4 ağustos 2011 tarihine göre mars ile dünya güneşe YAKLAŞIK 90 derecelik açı yapıyor. Mars'ın uzaklığı 230 dünyanın 150 milyon km civarı ise hipotenüs hesaplaması ile a2=b2+c2 den mars ile dünya arasında uzaklık bugün yaklaşık 270milyon km'dir fakat bu uzaklık mart 2012 de 50-60milyon km ye inecek ve sonra yine araları açılacaktır.

kısacası gezegenlerin birbirleri ile uzaklıkları sürekli deişmektedir. Bugün size dünya ile diğer gezegenler arasındaki uzaklıkları tek tek hesaplayıp bulabilirsiniz ama buraya yazacağım uzaklıklar 3 ay sonra 6 ay sonra 1 sene sonra değisecektir.

KAYNAK:kendim..