Arama


Avatarı yok
nötrino
Yasaklı
10 Ağustos 2011       Mesaj #7
Avatarı yok
Yasaklı
Alıntı
nicely adlı kullanıcıdan alıntı

selam bunu söyleyen hoca bu sene vefat etti ama ben genede bu konuyu inşallah iyce öğrenmeye çalışacağım eskilerden çok iyi bilen bir hoca idi ve osmanlıca ve arapça dilinde ise gayet tecrübeli idi müsait bir zamanda bunu araştıracağım.

Aleyküm Selam;Yukarıda her ne kadar açıkca ifade etmişsem de ,asıl demek istediğim şu=>Araştırılan bir bilginin Kur-an da bulunup bulunmadığı kesin olarak bilinmeden bunun doğruluğundan emin olunmadan Bu bilginin ''Kur-an da yeri var'' denilerek Kur-an'a isnad edilmesi Böyle bir cümle kurduktan sonra ,ayetin tefsirini ve tefsir kaynağını belirtmelisiniz. Duyum aracılığıyla ya da her ne şekilde olursa olsun edindiğiniz bir bilginin,Kur-an da kesin olarak bulunduğundan emin olmadan,bu bağlamda kuracağınız cümlelere dikkat etmeniz gerekir.

Kaldı ki bir konunun Kur-an da yeri olup olmadığını anlamak için ciddi kaynak taraması yapılmalı(sağlam tefsir kaynakları) ve bu tefsir kaynakları dikkatli ve hassas bir şekilde incelenmelidir Bu da haliyle hiç de kolay bir iş değildir.

Tanıdığınız hocanın arapça ya da osmanlıca bilmesi de bu gerçeği değiştirmiyordur Eğer hocanız size Kur-an da şu ayette bu gerçekten şu şekilde bahsedilmektedir Bu ayetin tefsiri şu şekildedir ve tefsir kaynağı şu dur şeklinde bir bilgi vermiş olsaydı O zaman yukarıdaki cümleyi kurabilirdiniz Kısacası burada söz konusu olan hocanızın(Allah rahmet eylesin) neyi bilip bilmediği ya da ne kadar bilgili olduğu değil; Bir bilginin Kur-an da bulunup bulunmadığı kesin olarak bilinmeden bu bilginin Kur-an'a isnad edilmesidir Umarım anlatabilmişimdir.
Son düzenleyen perlina; 8 Şubat 2017 12:59