Arama

Medya Haber - Tek Mesaj #1640

Daisy-BT - avatarı
Daisy-BT
Ziyaretçi
10 Ağustos 2011       Mesaj #1640
Daisy-BT - avatarı
Ziyaretçi

İngiltere’nin başkenti Londra’da cumartesi günü başlıyan şiddet olayları spor müsabakalarını da etkiledi. Şehirde yükselen alevler ve yağmalama olayları ülkeye gelecek konuk takımların gözünü korkuttu.

İngiltere ile Hollanda arasında çarşamba günü Wembley’de oynanması planlanan özel karşılaşma da iptal edildi. İngiltere Futbol Federasyonu Başkanı David Bernstein, güvenlik için bu kararı aldıklarını söyledi:

“Otoriteler, maçın ertelenmesinin daha iyi olacağını tavsiye ettiler. Şu an için konukların güvenliğini sağlama konusunda yetersiz kaldı. Bunun için maç oynanmayacak”
Hollandalı futbolcularsa iptal kararını Amsterdam’da antrenman yaparken öğrendiler. Hollanda Milli Takımı’nın kaptanı Vam Bommel, kararı anlayışla karşıladıklarını söyledi:

“Yemek için toplandığımızda maçın iptal edildiğini öğrendik. Maç için hazırlanmıştık. Fakat yetkililerin verdiği karara saygı duyuyorum. Haberlerdeki görüntülere bakınca iptal kararını daha iyi anlıyorum”

Carling Kupası’nda salı günü oynanacak dört karşılaşma güvenlik gerekçesiyle ertelendi. Londra’daki şiddet olayları, 29 yaşındaki bir siyahın polis tarafından öldürülmesiyle patlak vermişti. Cumartesi günü Tottenham böglesinde başlayan şiddet gösterileri kısa zamanda tüm kente yayıldı. Öte yandan İngiltere genelinde 450’den fazla kişinin gözaltına alındığı belirtiliyor.


BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 2 üye beğendi.