Arama

Göktaşı (Meteor) - Tek Mesaj #3

Avatarı yok
nötrino
Yasaklı
14 Ağustos 2011       Mesaj #3
Avatarı yok
Yasaklı

Yaşam Göktaşlarıyla mı Geldi?


Bazı temel elementlerin göktaşlarıyla Dünya'ya taşınmış olabileceği kuramını destekleyen önemli bilgilere ulaşıldı.Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesinin (NASA) karbon göktaşları üzerinde yaptığı yeni bir araştırmada, bunların, DNA için gerekli yapı taşlarından bazılarını Dünya'ya getirmiş olabilecekleri ortaya çıktı.

Amerikan Ulusal Bilimler Akademisi'nin dergisinde yayımlanan araştırma, uzun süredir tartışılan ilk yaşam biçimlerinin oluşumu için gerekli malzemenin bir kısmının Dünya'ya göktaşlarıyla geldiği yolundaki teoriye yeni ve kuvvetli bir destek sağladı.

Bilimadamları araştırmalarında, DNA ve RNA'nın yapımına katkıda bulunan nükleik asidin temelini oluşturan karbon kondriti adı verilen 11 organik açıdan zengin göktaşını spektrometre cihazlarıyla taradı.

Araştırmacılar, 3 pürin (ürik asit başta olmak üzere pürin cisimciklerinin ana unsurunu oluşturan kompleks yapıda azotlu bileşik) nükleik asit temeli buldu.

Karbonlu kondritler yaygın olarak bulunan bu materyalin, dünyadaki biyolojik yapıda çok ender veya hiç bulunmadığına işaret eden bilimadamları, ayrıca bu göktaşlarının düştüğü yerin yakınındaki toprak ve buz örneklerinde de bu üç karışımdan hiçbir ize rastlamadıklarının altını çizdi.

Araştırmaya katılan Washington'daki Carnegie Jeofizik Laboratuvarı Enstitüsü'nden Jim Cleaves, Dünya'nın biyokimyasında belirgin bir şekilde bulunmayan nükleik asit temeli bileşenleri tesbit etmenin, bunların dünyadışı kaynakları olabileceği teorisine destek verdiğini belirtti.

Amerikalı bilimadamı, bunun göktaşlarının Dünya'da yaşam için temel yapı taşlarını sağlayan moleküller malzeme kiti olabileceklerini ortaya koyduğunun altını çizdi.

Kaynak:American National Academy of Sciences
Son düzenleyen Safi; 21 Kasım 2016 00:38